Борисов:  ДПС стана проводник на цялата корупция
Бойко Борисов   
Източник: Гергана Костадинова, БГНЕС
148

Президентът Първанов, мога да кажа, че в някои от политиките си, се справи добре и съумяваше да балансира, но имаше и фатални премълчавания, каза в специално интервю за БГНЕС министър-председателят на България Бойко Борисов.

По актуалната тема за необходимостта от реформи в съдебната система той каза, че мерки могат да вземат самите съдии и прокурори, никой отвън не може да го привнесе и всяка намеса - дали партийна, неправителствена, каквато и да е, вече е намеса в независимата съдебна власт.

Премиерът обясни и защо преди години е казал за Ахмед Доган, че е велик политик и защо ГЕРБ са избрали 4 септември за датата, на която да обявят кандидата си за президент. (пълен видеозапис на интервюто: част I, част II, част III)

- Как вие оценявате тези два мандата на президента Първанов?

Бойко Борисов: Вижте, никога не може, за който и да било да се каже еднозначно - дали е само добро, или само лошо. Както и ние, разбира се, като управляващи, допускаме грешки. Опитваме се да ги коригираме.

В края на краищата много малко хора са така обучени и подготвени, че да паснат идеално за даденото място, което е. И аз тук съм благодарен на съдбата, че съм бил и в частния бизнес, бил съм близо 5 години главен секретар (на МВР), след това 4 години кмет на най-голямата община, на столицата, сега две години - премиер.

Ако се върнете назад и погледнете трудовия стаж на моите предшественици, ще видите, че всъщност на този най-важен пост в държавата много рядко идват подготвени хора с някакъв дори и жизнен опит.

Някой път жизненият опит компенсира, примерно, както беше при Царя. Така, че за президента Първанов, мога да кажа, че в някои от политиките си, се справи добре и съумяваше да балансира.

Разбира се, и много от нещата, които си премълчаваше, се оказваха фатални за държавата - тройната коалиция, той продължава да я има за свой успех. Аз считам, че след влизането на България в ЕС, трябваше тя да бъде развалена и да се отиде на избори. Досиетата, посланиците сега - много неща, които би могъл да не ги направи.

- Какво липсва според Вас, в политическия дебат сега и кого смятате за достоен политически опонент?

Бойко Борисов: Ами ние сме първата партия, която вече сме издигнали своя кандидат за президент за следващите президентски избори.

- Вие?

Бойко Борисов: Ние - ГЕРБ. И аз се удивлявам, защо продължават да ни питат за толкова тесногръдо и кратко нещо - кого ГЕРБ ще предложи за президент, когато след един месец са президентските избори. Ние гледаме с такъв мащаб.

Нека другите партии си обявяват кандидатите за президент и за не тези, за следващите президентски избори. Аз съм казал на 4 септември ще кажем нашия кандидат, защото искаме първо да имаме офис.

Ние още нямаме офис. Искам да го направим в централата на партията. Така, както е редно. И до тогава, ще ни свърши ремонтът, казвам ви, защо ще обявим на е 4 септември.

- Затова ли обявихте на 4 септември?

Бойко Борисов: Разбира се. Да. Искам да го направим не в БТА или някъде другаде, а да си го направим в партията. А ремонтът ще свърши около 30 август някъде, и искам 4-ти се пада неделя, да е в такъв ден да сме свободни.

Много бих искал да знам кандидатите на другите. Защо не ги питате кой ще се кандидатира за следващите избори. Мене ме питат две години предварително - "Ще се кандидатирате ли за президент" и преди като бях кмет, от две години преди това започнаха, и сега.

Искам да знам кои са кандидатите на партии за следващите президентски избори. Ние сме първата партия, която ясно и точно е определила, че за следващите президентски избори съм кандидат аз. Ето. А другите нямат кандидати.

Не било честно към избирателите, че ние сме казали 4 септември. Ами аз казвам: честно ли е към избирателите да не казваш кой ще е следващият президент, който ние сме посочили. Нали виждате как можеш да манипулираш с приказки дебата, в посока, която ти е изгодна.

- Преди години твърдяхте, че Доган е велик политик. Днес смятате ли същото?

Бойко Борисов: Това мое изказване дойде, когато бях в Прищина, Призрен, ако не ме лъже паметта, но да приемем, върнах се от Косово. Там посетих 3-4 града. Имахме парад с нашия полицейски контингент, бях с военния контингент. Тогава се видяхме с инженерния ни батальон и бях на мястото, където работи инженерният ни батальон, където буквално цели села - срутени до основи, гробове, църкви и манастири, целите отстрани опушени от снаряди, от бомби.

Сръбските анклави бяха след войната оградени с бодлива тел. Един път или два пъти в седмицата конвой с храни. И най-емоционално тогава, като дойдох си казах: по-добре така, отколкото гражданска война, по-добре религиозна или етническа партия.

Освен това за времето си, не забравяйте, че и СДС бяха в коалиция с ДПС. И за времето си ДПС изигра своята положителна роля. Доган съвсем не беше такъв човек.

ДПС, когато влезе в тези два мандата във властта стана проводник на цялата корупция в държавата, защото те никога не носят отговорност, техният електорат си е сигурен и големи партии буквално изчезнаха заради тях.

Защо падна НДСВ от власт? Падна заради ДПС, заради прегръдката им с ДПС. Защо БСП се срина? Защото Доган си правеше, каквото си иска, а всичко отиваше на гърба на Станишев.

Всъщност Станишев не можеше да вземе решение без Царя и Доган да седнат горе и да му кажат: "Това да, това - не". Това е истината.

Аз в личен план винаги съм казвал, че Станишев го харесвам, имам си приказката с него, съвременен човек, натрупа опит. Но той не можеше да управлява и то не, че искам да го засегна, че не е могъл в точния смисъл на думата. Те го управляваха в коалицията. И всъщност и двете партии, които се приближиха до ДПС, буквално ги ликвидира. Така, че това съм искал да кажа за Доган. И мисля, че времето абсолютно потвърди думите ми.

- Понеже споменахте за корупцията, когато дойдохте през 2009 г., казахте, че ще се справите с корумпираните..., но като че ли няма още осъдени...

Бойко Борисов: Вижте, дори и Корман Исмаилов, Касим Дал, като излязоха, те просто казаха това, което казвам и аз. Съвсем друга политика, съвсем друга визия, съвсем други приказки, ако щете. За просперитет на българските мюсюлмани, за инфраструктура в смесените райони.

Ами това и аз го приказвам. И това би трябвало да е политика на всеки съвременен политик. Само че какво стана - обръчи от фирми и той сам (Ахмед Доган - бел.ред.) си го каза. Изкриви се цялата негова позиция, която имаше и човек трябва да е много сляп, за да не го види и да продължи да повтаря едно и също.

- Точно в тази връзка Ви питаме за корумпираните. Казахте, че ще успеете да се справите, но като че ли още няма осъдени.

Бойко Борисов: Ами, въпросът е най-малко към мене.

- Може би доказателствата са малко?

Бойко Борисов: Е, не може 22 години все да са малко доказателствата. Не може в европейските държави със същите доказателства да дават затвор и вече да си лежат в затвора партньорите на тези, които в България не бяха осъдени. Значи там доказателствата вършат работа.

Бих дал хиляди примери. Ето, ако щете и сега. Най-секретни документи загубени. Как са загубени? Аз не мога да си представя, че докладите точно с борбата с контрабандата, с организираната престъпност, всичко това, така са изчезнали. Те колко 8-9 доклада ли бяха? Забравил съм вече. Но каква е превенцията - глоба.

Доган - най-скъпият хидроинженер консултант. Всъщност коя фирма би ми отказала по тази логика, ако днес я поканя и кажа: "Вижте, проектът е хубав. Ще стане, само че аз съм най-добрият в консултациите по тази тема. Един консултантски договор би ви донесъл много успех". Коя фирма няма да го подпише.

Всъщност съдът какво направи? Какви повече доказателства трябваха от договора за взет милион и половина хонорар. Черно на бяло доказани и в съда доказани факти, обаче съдията, който удря с чука, го приема за законно. И ние приемаме това решение.

Аз, особено от тази позиция, не бих си позволил една думичка да кажа, нито за вчерашното решение на Прокуратурата. Това означава, че аз какво подписвам така и какво гледам няма никакво значение. Ето как изглежда. Просто имате късмет, че кабинетът така са му направили ремонта при Станишев, че падна мазилката, а е 400 хиляди ремонтът. (Премиерът показва как изглежда червената тетрадка и в нея в червена папка документ с класифицирана информация, бел.ред.).

Ето как изглежда, за да си представите и заклевам се, че ето, случайно, това ми е пощата. Но как идват тези документи, за да видите какво е загубил Станишев. Ето вижте, изведена специална червена тетрадка за отразяване движението на материалите на г-н Бойко Борисов. Само моя. В тази тетрадка, като вляза тука, срещу всеки материал, се изписва кога, в колко, кой. Подпис, че съм го изчел, подпис, че съм го върнал. Сиреч, ако някъде има празно то си личи.

Това са всички секретни материали, които са минали през мен. Ето последният, влязъл, дошъл и чака сега подпис. Като го отворя това е на Служба "Военна информация", чета - една, две, три, четири страници, подписвам, викам секретарката, която идва от специално секретно деловодство и давам папката.

Как ще изчезне, ако тази папка аз не съм я дал на някой? Да кажа "ето, вземете я тази папка, прочетете я два-три дни, да видите какво са написали и ми я върнете". След два-три дни вие като я изчетете, ми я връщате папчицата и аз ще я върна.

Само че, ако не сте коректни, и аз съм завеян и забравя, мине месец-два и забравям, ще дойде нова тетрадка, защото материалите вървят и материалът с най-секретното от ДАНС, МВР и Военна информация ще отиде в хора, които ще я изчетат и знаят какво правим. Ето затова в България се губят. Какви доказателства повече да дам?

Да, има места, където Криминална полиция е сгрешила, но 22 години един свестен министър, един свестен главен секретар, един свестен полицаи от тези 50 хил. души където са, все едно могат да събират доказателства 22 години ли? Това сериозно ли е? Все един умен не дойде ли на тая система? Един? Хайде от началниците сме глупави, но долу, средните нива - толкова ли не израсна в кариерата един криминалист, който веднъж да събере хубави доказателства?

Но аз не мога да се намеся в съдебната система. Както медиите, така и в съдебната система трябва сами да си вземат решението. И аз се надявам, че вътрешните механизми, защото има много, много кадърни съдии, много свестни прокурори, много хора, които боледуват от това, че Европа се занимава на всеки шест месеца с нас.

Представете си да има мониторинг за медиите и примерно всеки журналист в България да знае, че това е, защото е некадърен или нещо не е наред, или е корумпиран. Няма значение каква е причината, но някой му дава оценка на всеки шест месеца. Няма ли да ви е болно, няма ли да ви е обидно?

Но вижте какво се случва, забележките към правителството, а ние пишем писма, отиваме в парламента, вотове, приказки - за съдебната система нищо. Само един отговор от Лазар Груев, че не е съгласен с констатациите от доклада и край.

Ще дойде другият доклад и той пак ще пише същото, защото мерки вътре в съдебната система могат да вземат самите съдии и прокурори, никой отвън не може да го привнесе и всяка намеса - дали партийна, неправителствена, каквато и да е, вече е намеса в независимата съдебна власт.

И аз затова се моля много тези хора, достойните хора там, да вземат връх и да ометат, защото имат тези инструменти вече - има избор, има много неща, които могат да се променят.

- Споменахте медиите, какво смятате за състоянието на българската журналистика?

Бойко Борисов: Не бих си позволявал да давам оценки. Просто, ако четете различните издания или гледате различните телевизии ще разберете какъв корпоративен интерес стои зад тях.

В момента, в който решихме да махнем газовите посредници станахме най-лошите за една медия, просто ни размазват от А до Я.

Не е само една, и телевизиите, и цели програми се правят единствено и само насочени срещу правителството, но това е демокрацията. Имат зрители - гледат ги, читатели - четат ги.

Да не говорим за жълтата преса, такива измишльотини, такива нагли лъжи, такива лъжи, че като ги прочетеш да те хване срам. Хваща ме срам, че съм ги прочел за себе си - до такава степен лъжат, обаче това е демокрацията.

Последно, прочетох, че Цветелина (Бориславова, бел.ред.) щяла да става посланик в Щатите, а това дори насън не ми е минало през акъла, това е не сто, милиард пъти невъзможно. Но да пишат, какво да направя.

Оставаш на читателите с времето, като видят нещо става или не става, да оценят.

- Как се отнесохте към инициативата "Един ден без Бойко Борисов"?

Бойко Борисов: Аз искам всеки ден, ако може да е без Бойко Борисов и най са ми интересни тези медии, които ме преследват за интервюта и в един момент "ама". Аз съм длъжен чрез пресцентъра да обявя, ако имам публично събитие някъде днес. Право на медията е дали да прати журналист, камера, микрофон - не съм интересен, не праща. Кой я задължава? Програмите си ги правят самите медии, те преценяват дали да пуснат нещо или изобщо го неглижираш. Аз не мога да разбера кого на сила съм накарал. Аз вас не съм ви накарал насила да дойдете в този кабинет. Вие сте искали да дойдете.

Все едно утре да кажете: "ама той дава един час интервю". Вие се обаждахте, пускахте ми есемес и накрая ви казах "добре, идвайте". Защото, ако не дойда, вие ще кажете: чакай сега, медията има право за тази част, сегмент от зрителите, които искат, нали, и вие сте длъжен да го дадете.

И аз затова давам - в Канал 3, в СКАТ съм ходил, на всички. Да, мога да забавя месец, два, три - не ми се ходи, не ми се говори с дадени хора, защото знам кои са, но демокрацията изисква, след като си на тоя пост, един път да седнеш и да те питат каквото искат. Затова го правя. Така че то си е право на медията, може и един месец да не ме показва.

- Смятате ли, че са необходими промени в кабинета след изборите?

Бойко Борисов: Промени, всичко е въпрос на темп. Аз много пъти съм се питал, ако не ми беше каузата, ако не ми беше ГЕРБ, ако тоя ангажимент, ако това доверие, което буквално ми се стовари отгоре, години наред от обществото, тези очаквания, този ангажимент - надали мога да удържа на това темпо, ако не бяха всички тези работи.

Министрите са хора, имат деца, имат семейства, имат ангажименти. Той животът си тече, той никога няма да ми върне тези години. Почнах на 40, сега съм на 52, ако изкарам още един мандат и той животът е свършил. Тогава къде да се оглеждаш, какво да правиш? Днеска си заминава, той не се връща този ден, но повтарям, това е ангажимент.

Така че няма министър, който, ако не издържи на темпото, да не бъде сменен. И те го знаят, и работят и се стараят.

Тук веднага бих използвал това време, може да го кажем време за реклама. Знаете преди три години за спортната зала какво приказваха - не, а сега виждате всеки ден как се радват хората. Тези пари щяха да са изпити, изядени и забравени, а това си стои, поне още 30 години няма да се направи по-хубава зала. Поне след 30 години.

Южната дъга знаете каква беше - сервизчета, бакалии, какво ли нямаше, автокъщи, мивки, бензиностанции. Сега като минеш по Южната дъга, а понеже сутринта минах по новата част, която отива към "Младост", вече четири платна са асфалтирани и на 14 септември ще пуснем локалните, за да се отпуши движението. Просто става нов град там.

И догодина април месец като пуснем метрото с всичките хиляди, хиляди подземни паркоместа, с най-красивите метростанции, защото тази на Ларгото ще бъде най-красивата в Европа, обзалагам се, с 19 хил. кв. м археологически музей. От тук, от прозореца, може да погледнете каква красота е, тя обикаля ЦУМ отдолу, красота е.

Догодина като излезе "Тракия" и като тръгнат хората на море, тогава ще я оценят.

В началото, на 2013 г. ще излезе "Марица". Сега септември пускаме двата лота, почваме да строим на АМ "Струма". Да строим!

Паралелно с това започват да текат конкурсите за Кресненското дефиле. Почваме сега септември да строим от гара Яна, изправяме АМ "Хемус", там знаете през Богров какво чудо е сега да мине човек. Изправяме магистралата с близо 10 км., ако не ме лъже паметта.

Паралелно с това от Варна я приближаваме с 19 км към София и вече имаме гарантирано, осигурено финансиране за 2014 г. да се строи "Хемус" със средства от ЕС. Сиреч от българския данъкоплатец взимам само 20% за строежа на тази инфраструктура. Сиреч от 100 лв., българинът плаща само 20, другите 80 ги взимаме от ЕС. Това е огромен плюс за държавата.

- А за културния туризъм... много старичка е зала "България"?

Бойко Борисов: Много е старичка, ама много хубава, много е хубава, прекрасна акустика! Вижте то и стадион трябва, много работи ни трябват и ако всяко правителство е строило по нещо голямо, примерно по една магистрала, сега няма да правим 6 в момента. Шест строим и въртят търгове за Лот-ове. Метрото знаете за колко години - 4 км. Сега 39 км и април месец - аз не ви казвам сега ще потърпите и след 10 г ще видите какво ще е хубаво, аз ви казвам догодина от април до юли ще пуснем всички подстанции на метрото - само след 7-8 месеца.

Юни месец от София до Петолъчката ще карате по магистрала, а някъде ноември до Бургас.

А операта в Стара Загора е кукла, прекрасна, не знам дали сте били, уникална красота. Знаете бяха я започнали, ние я довършихме.

Мисля, че забележимо е и радостно изключително, че театрите са ни препълнени, че българското кино дръпна и в последните 6-7 месеца се явяват филми, за които чакаш за билет и все нови и нови продукции в момента се работят. Така че съм оптимист и за тях.

-...за критичните материали в печата, включително в Ройтерс, в германските медии... как гледате на тях?

Бойко Борисов: Просто като на всяко невярно нещо! Поглеждам го и му обръщам гръб, не хабя енергия за него. Защото видяхте като стана с проблема с джамията какво се случи в нашите отношения с "Атака". Чухте какво говори г-н Сидеров в парламента. Видяхте по какъв начин бяхме атакувани, включително и до ден днешен от печата на "Атака", защо не ми се извините за това. Защо за този упрек в чуждестранния печат не ми се извините? Лъжа и се доказа, че е лъжа, какво друго да кажа. На лъжците просто обръщай гръб, иначе трябва всеки ден да влизам и да се обяснявам с тях.

Ние много ясно сме заявили нашите позиции и си ги спазваме праволинейно, право и напред. Разбира се, държавата не е моя и ако нещо, дали икономисти, дали финансисти дали граждански организации ни кажат и ни посочат, че сме сгрешили, можем да го направим по-добре и да се съобразим с нещо.

- Кое е най-голямото Ви икономическо предизвикателство?

Бойко Борисов: Икономическо предизвикателство.. да докараме още инвеститори в България, но не инвеститори, само защото са инвеститори. Ние в България имаме доста инвеститори, които не са изгонени от България. Нито можем да ги пъдим, нито дори да го говорим, защото това веднага влияе на инвестиционния климат, на сигурността на инвестициите и всичко останало.

Знаете във ВЕИ-тата какво заварихме. 9000 МWa. Това са четири централи и половина "Козлодуй" по 800 лева, при 42 лева електроенергия от АЕЦ "Козлодуй". Вдигането на тока идва от зелената енергия. Това трябва всички, които говорят за зелената енергия да го обясняват.

Слънчевата е 800 лева, вятърната - 170 лева, биомасата е 360 лева, плащаме от електромерите всички българи. Трябва да сме по-ясни в изказа.

Аз съм убеден, че чрез инфраструктурата ще докараме много бизнес. Всеки чужденец като мине по моста "Брюксел" в София има друга визия, помните какъв го заварихме моста. Като тръгне по магистрала и може да отиде до Ямбол, дали до Сливен, до Нова Загора, до Стара Загора, до Карнобат, до Айтос... за два часа, вече няма да се интересува дали ще разположи бизнеса си в Ямбол или в София.

Когато имаш АМ "Струма", когато имаш АМ "Марица" можеш да отидеш до Хасково, до Свиленград, до къде ли не... Русе-Шумен - четирилентов път, жизненоважен за този регион.

И аз ви гарантирам, че половин Букурещ ще ходи на почивка във Варна и Северното Черноморие.

Летището в Балчик - изключително важно за разбиване на монопола и за увеличаване на туристите в Северното ни Черноморие. Много са темите...

Културният туризъм - това, което в момента правим като разкопки, като влагаме пари на толкова важни места, ще докараме пари на много, много туризъм. И не на последно място, което ме е дивило, но за следващия сезон. В момента надявам се да се справим - това е екологията.

Как е било възможно да се експлоатират курортите толкова години, по такъв безобразен начин, та дори не ми е удобно да кажа как.

Следващият сезон имаме стратегия как ще го направим, така че да сме максимално чисти и в същото време с европейски пари да изградим следващите две години и половина и пречиствателните станции за тези огромни курорти..., но за съжаление пълни само няколко месеца.

Затова ние искаме да модернизираме, да градим и това остава. Аз нито ще си взема "Тракия", нито "Струма", нито метрото, нито залата, нито Южната дъга, нито моста Брюксел, нито Марица - те ще останат за хората.

- Имате ли любим политик в българската история, на който се оприличавате?

Бойко Борисов: Не. Аз съм ви казвал навремето мечтаех да стана генерал от Пожарната или Полицията, генерал исках да стана, това е точната дума - това ми е било како някаква мечта.

Иначе няма някакви амбиции. Искам да знам, че като си тръгна от активната дейност и като мина през Спортната зала, искам да се знае, че тя нямаше още да бъде дори зачената, камо ли построена.

Или за Южната дъга...да, някой ден щяха да я направят, но още като минете по другите части на Южната дъга виждате, че още план няма по другите частни на Околовръстното. Сега ние проектираме, а хората откога експлоатират Южната дъга и още повече я експлоатират.

АМ "Тракия", защо не я направиха преди мен? Две правителства - НДСВ и ДПС, после дойде и тройната коалиция, защо не я направиха като е лесно?

АМ "Марица", защо не я направиха, за 31 год., ами магистрала "Люлин" - 100% провален проект - 5 км в равното и аз заведох журналисти. Застанах - пред мене планината и гората и изтичащ период за финансиране от ЕС. Сиреч, ако бях небългарин и неотговорен държавник, аз щях тогава да кажа: Господа, аз бях дотук.

Сега можехме това интервю да го правим на магистрала Люлин с вас, по-точно 5 км от нея и аз да ви соча гората, да обяснявам, че 300 млн. трябва да изкараме от вътрешния бюджет, ако искаме да я продължим. А ние се стегнахме, направихме и сега хората си карат по една приказна магистрала. Даже шефа на Дирекция "Регионално развитие" в Брюксел дойде на откриването - Дирк Анер, не си ли спомняте?! Те не вярваха, че провален проект е реализиран.

- А купихте ли подаръка за младоженците?

Бойко Борисов: Телевизор, той Ники (Николай Младенов) си беше харесал моя телевизор и сега съм му избрал същия! Важно е утре да не кажете, че е било "Ден за без Бойко Борисов", ама аз съм ви приканил насила, за да дойдете да ми вземете интервю...Това ми е много важно да не кажете, да не го чуя!

Коментари 148
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

148 коментара
 
Сержант обяснява на новобранците: - Ако камък бъде хвърлен нагоре, то той ще падне на земята. Това се дължи на земното притегляне. Новобранец: - А…
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Назначиха нов областен управител на София

Назначиха нов областен управител на София

България Преди 19 минути

Още пет области са с нови управители

АБРО: Призоваваме народните представители за незабавна дискусия относно Закона за хазарта

АБРО: Призоваваме народните представители за незабавна дискусия относно Закона за хазарта

България Преди 29 минути

АБРО с официална позиция във връзка с приетия на първо четене Законопроект за изменение и допълнение на Закона за хазарта

Присъда от 1794 години затвор за сирийка в Турция

Присъда от 1794 години затвор за сирийка в Турция

Свят Преди 1 час

Ахлам Албашир и част от задържаните обвиняеми присъстваха на заседанието

Зеленски: Радиацията не признава граници

Зеленски: Радиацията не признава граници

Свят Преди 1 час

Зеленски: Дълг на целия свят е да окаже натиск върху Русия

<p>Как е реагирал Георги Блажев на новината, че ще става баща</p>

Георги Блажев: Да си добър родител не облагодетелстваш само твоето дете, ти си в плюс на обществото

Любопитно Преди 1 час

Това сподели от личен опит писателят и панелист в „На кафе“ Георги Блажев в подкаста „Ох, на мама! Podcast”, който е и баща на две деца

Аварирал камион причини километрично задръстване

Аварирал камион причини километрично задръстване

България Преди 2 часа

От полицията съобщиха, че към мястото на инцидента пътуват екипи

Гласувайте за най-големите постижения на България след 1989 година

Гласувайте за най-големите постижения на България след 1989 година

Свят Преди 2 часа

Вижте как може да подкрепите някой от най-забележителните успехи на страната ни

„Огледало на войната” в „Темата на NOVA“

„Огледало на войната” в „Темата на NOVA“

Любопитно Преди 2 часа

Не пропускайте тази събота след централната емисия новини

Дамите в “Един за друг” изясняват отношенията си лице в лице

Дамите в “Един за друг” изясняват отношенията си лице в лице

Любопитно Преди 3 часа

Те ще играят нестандартна игра на покер

<p>&bdquo;Който разбие тази гробница, ще срещне смъртта от болест, която никой лекар не познава&ldquo;</p>

Проклятието на фараона: Води ли до смърт отварянето на гробница

Любопитно Преди 3 часа

Интересни и мистериозни факти за гробниците може да прочетете в следващите редове

Събуждате се уморени с болки в цялото тяло?

Събуждате се уморени с болки в цялото тяло?

Любопитно Преди 3 часа

Неправилната позиция на сън води до проблеми с гърба

Ще ваксинират безплатно срещу коклюш бременните жени у нас

Ще ваксинират безплатно срещу коклюш бременните жени у нас

България Преди 3 часа

Това обявиха на брифинг в Министерския съвет здравните власти

Русия арестува журналист на Forbes

Русия арестува журналист на Forbes

Свят Преди 3 часа

Задържането е по обвинение в разпространение на „невярна” информация за войната в Украйна

<p>Нова арт инсталация на мястото на бившия Мавзолей в София (СНИМКИ/ВИДЕО)</p>

На мястото на бившия Мавзолей в София: Пейки с формата на букви

България Преди 3 часа

Идеята на художника Красимир Терзиев - автор на проекта, е да се развие място, на което човек може мислено да се освободи от инерцията на ежедневието

Неочакваният арест на Тимур Иванов: Какво се крие зад това

Неочакваният арест на Тимур Иванов: Какво се крие зад това

Свят Преди 4 часа

Обвиняват Иванов, че е взел подкуп в особено големи размери

След повече от 20 години чакане: България ще има нови влакове

След повече от 20 години чакане: България ще има нови влакове

България Преди 4 часа

Това съобщи министърът на транспорта Георги Гвоздейков