Още по темата

Привърженик на „Ислямска държава“ извърши зверско двойно убийство в предградията на Париж, съобщиха световни агенции.

Престъпникът е идентифициран като Лароси Абала, на 25 години. През 2013 година е получил тригодишна присъда за съпричастие с джихадистка организация, свързана с Пакистан.

Задържани са още двама мъже, за които се твърди, че са близки до него.

 Късно вечерта в понеделник Абала местен 42-годишен полицай пред дома му, докато се прибирал от работа. Ранил го смъртоносно, като го наръгал 9 пъти с острие.

След това се скри в къщата му взел за заложници приятелка му и тригодишно момченце.

Органите на реда безуспешно опитали да преговарят с него, след което взели решение да щурмуват. Влезли в къщата в полунощ, където открили, че жената също е мъртва.

Детето се е отървало само с леки наранявания, но е в силен шок, коментират здравните власти:

 „Не знаем нито самоличността, нито истинските мотиви на този човек“, заяви прессекретарят на френското вътрешно министерство.

Свидетели разказват, че са чули мъжът да вика „Аллах е велик“ докато е намушквал полицейския служител.

По-късно от  „Ислямска държава” поеха отговорност за убийството.

Според различни източници престъпникът е съобщил за деянието си в социалните мрежи и дори е качил видео, което обаче по-късно е изтрито.

Френският вътрешен министър Бернар Казньов заяви, че "трябва да бъдат извършени нови арести след терористичния акт край Париж и ликвидирането на убиеца на двама служители на полицията".

Междувременно френският президент Франсоа Оланд свиква спешна среща с представители на Прокуратурата във връзка с убийството на полицейския служител и съпругата му.

Министърът на вътрешните работи Бернар Казньов изрази съболезнования по повод смъртта на двойката.