Още по темата

Афганистански мигрант тийнейджър, въоръжен с брадва и нож, рани четирима души във влак в южната част на Германия, преди да бъде застрелян от полицията, съобщи Би Би Си (BBC).

Трима души са пострадали сериозно, а един е с по-леки наранявания

след нападението във Вюрцбург, информират от полицията.

Първоначално беше съобщено за 20 пострадали, но впоследствие сана ясно, че поне 14 души са получили помощ заради преживения шок. Все още не са ясни мотивите за нападението.

Източник: ЕПА/БГНЕС

Вътрешният министър на Бавария Йоахим Херман заяви, че нападателят е 17-годишен афганистанец, който живеел в близкия град Охсенфурт. Министърът сподели пред телевизия ARD, че тийнейджърът е стигнал до Германия, пътувайки като непридружаван непълнолетен.

Йоахим Херман каза още, че властите са видели в докладите на полицията, че афганистанецът е крещял. Някои свидетели на атаката, цитирани от местни медии, твърдят, че

младежът е викал „Аллаху акбар“ (бел. ред. „Аллах е велик“) по време на атаката.

Инцидентът е станал около 21.15 ч. местно време. „Малко след пристигането си във Вюрцбург, мъж нападна пътници с брадва и нож“, съобщи говорител на полицията. Нападателят след това е избягал във влака, но е бил преследван и застрелян от служители на реда.

„Ислямска държава“ пое отговорност

за нападението. „Извършителят на атаката в Германия беше един от бойците на „Ислямска държава“, съобщи агенция „Амак“.

Ръчно нарисуван

флаг на „Ислямска държава“ беше открит сред вещите на 17-годишното момче.

Знамето е било открито в стаята, където момчето живее, каза още Йоахим Херман. Момчето първо е живеело в център за настаняване, а след това при приемно семейство.

Според говорител на вътрешното министерство в Бавария нападението е ислямистка атака, но въпреки това младежът по всяка вероятност е действал сам.

Още за атаките в Европа:

Хайко Маас: Германия е потенциална мишена за атаки

Експерт: Западът сам създаде терора

Парижките терористи си купили автоматите онлайн от Германия