Още по темата

Новият американски президент Доналд Тръмп ядосва не само политическите си опоненти, но и собствената си охрана. Причината е, че той продължава да използва своя обикновен смартфон, за да сърфира и публикува в Twitter, съобщава в. New York Times.

Американските президенти използват специални мобилни телефони, които са силно преработени от Сикрет сървис. Те са криптирани и с ограничени функции. Барак Обама дори беше определил своя смартфон като "телефон за тригодишно дете", защото на практика може да използва само няколко бутона и функции.

Интернет империята на Google в цифри

Какви точно са възможностите на президентския телефон е строга тайна. Преди години се използваше модифициран модел на BlackBerry, а за Обама се смяташе, че използва преработен iPhone, който не може да прави снимки нито дори да приема и изпраща SMS-и.

Ерата на Apple приключи, смята Питър Тийл

Тръмп също е получил подобен телефон, но въпреки това продължава да използва и своя стар личен смартфон. Той е модел на Samsung с Android, като новият американски президент го използва, за да публикува в Twitter, където продължава да е много активен.

За капак на всичко това, той дори продължава да получава обаждания по този телефон, което създава допълнителни главоболия за охраната му. Самият той не е притеснен, че въпросното устройство може да стане обект на хакерски атаки. Причината е, че разчита на сигурните телефони на Белия дом за важните разговори и са "най-красивите телефони", които казва, че е използвал.