3

Т ом Круз е известен със смелите каскади, които изпълнява сам за филмите си. Той иска хората да се насладят на труда му максимално добре и смята, че има един сериозен проблем - настройките на телевизорите. Круз публикува кратко видео в Twitter, в което съветва как да настроим телевизорите си правилно, за да не развалим удоволствието от гледането на филми.

Samsung работи по телевизор, който се управлява с мисъл

Във видеото Круз се появява заедно с режисьора Кристофър Макуайър. И двамата искат да обърнат внимание на този проблем и при това са с доста сериозен тон.

Хакери атакуват телевизори, за да копаят криптовалути

Проблемът според тях е технологията за видео интерполация или замазване на движението на обектите в кадър. Идеята на технологията е да прави движението на спортистите например по-гладко и натурално. Това е система, която се използва от повечето модерни HD телевизори, като някои от тях имат и различни допълнителни функции, които да подсилят този ефект.

"За съжаление страничният ефект на тази технология е, че прави повечето филми да изглеждат сякаш са заснети на високоскоростен режим. Понякога това се нарича "ефектът на сапунения сериал", коментира Круз.

Макуайър допълва, че без да видят ясно сравнение на разликите, повечето хора усещат, че нещо с филма не е както трябва, но не могат точно да посочат какво. Круз отбелязва, че повечето телевизори имат тази функция активирана по подразбиране, като за да се изключи, трябва да се рови в менюто с настройките и често тя е с друго име или бранд, което обърква допълнително.

"Ако притежавате модерен HD телевизор, има голяма вероятност, че не гледате филмите така, както техните създатели са ги замислили и възможността да направите това, не е лесно достъпна", казва Макуайър.

Круз допълва, че създателите на филми и производителите работят по подобрения в технологията, която да може да се активира само в определени ситуации или по команда от потребителя. До тогава той и Макуайър препоръчват на хората да потърсят в интернет повече информация за своя телевизор и как да изключат замазването на движенията или т.нар. motion smoothing.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още любопитно съдържание последвайте страницата ни в Instagram.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@