1

И зпълнителният директор на Apple Тим Кук има много отговорности и една от тях изглежда е особено тежка - опазването на тайните на компанията. Apple е известна с високото ниво на защита на своите разработки, макар и неведнъж да е имало течове на информация. А покрай новата централа на Apple, компанията си навлече критики от анализатори и инвеститори заради голямата потайност на сградата, отбелязва онлайн изданието BusinessInsider.

Видео разходка над огромната нова централа на Apple

Ето как изглежда новата огромна централа на Apple

През тази седмица Apple за пръв път събра годишната среща на инвеститорите и акционерите си в новата зала "Стив Джобс", която се намира до новата централа на компанията. Тогава един от акционерите попитал Кук кога ще могат да разгледат и новата сграда. Отговорът: Най-вероятно никога.

"Проблемът с отварянето на основната сграда за обиколки е, че имаме толкова много конфиденциални неща наоколо. Това е като проклятието на моя живот да запазя нещата в тайна", коментира Кук.

Седем малко известни факта за Apple

Потребителите на iOS харчат над 100 млн. долара на ден

Все пак компанията е наясно, че има голям интерес от акционери и фенове, които искат да се доближат до нейния дом. Кук казва, че към централата има специален център за посетители, в който има "преживяване с добавена реалност". То включва анимиран модел на Apple Park, в който потребителите могат да се разхождат виртуално. "Има хубава гледка от покрива, която доближава възможно най-много посетителите до централата", казва Кук.

Apple знаела за проблемите с батериите от есента на 2016 г.

Кук: Хората не обърнаха внимание на батериите

Коментарите на Кук са отражение и на коментарите на главния дизайнер на Apple Джони Айв от миналата година. Тогава Apple отново беше критикувана заради футуристичния дизайн на сградата, която е голям кръг с много пространство. "Не сме направили Apple Park за други хора. Мисля, че много от критиките са странни, защото това не е направено за тези хора. Аз знам как работим ние, вие не знаете", казва тогава Айв.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

Още новини може да откриете на нашата Facebook страница ТУК.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@