Още по темата

В опит да се отличи от конкурентите си, LG се насочи към необичаен сегмент на пазара. Компанията представи своята първа левитираща колонка, която ще бъде показана по време на изложението CES 2017 през януари.

Името LG Levitating Portable Speaker е доста просто и красноречиво. Това е преносима колонка за мобилни устройства, която ще позволява на хората да слушат музика навсякъде.

4 неща, които може да променят Интернет през 2017г.

Колонката има две части. Основната се нарича Levitation Station. В нея има електромагнити, които създават ефекта на левитация, както и субуфер за по-добър бас.

Евростат: Най-много българи ползват интернет през мобилния си телефон

Основният говорител е самият левитиращ елемент. Той е направен така, че да осигурява равномерно 360-градусово озвучение и има батерия, която издържа 10 часа. Когато батерията е на привършване, колонката няма просто да пада на земята. Електромагнитите бавно ще я приберат в станцията и ще започне нейното презареждане, ако тя е свързана към електрическата мрежа.

Освен това колонката е водоустойчива и ще може да работи дори на открито по време на дъжд. LG не съобщава цената ѝ, като ще направи това по време на CES 2017.