Още по темата

Вече можете да се ядосате на постовете на някого във „Фейсбук“, без да е нужно да го изтривате от познатите си. Също е възможно да покажете, че нещо ви натъжава. И дори можете да обичате.

Бутонът за харесване от днес има 6 значения. Това са „Like”, „Love”, „Haha”, „Wow”, „Sad”, „Angry”.

С тях можете да покажете 6 различни вида отношение - „харесване“, „обич“, „смях“, „учудване“, „тъга“ и „гняв“.

За да ги използвате просто трябва да плъзнете мишката над обичайния „Like” бутон и ще изскочи малък прозорец, от който да изберете желаната реакция.

Петте нови бутона бяха изпробвани от октомври миналата година в няколко държави, сред които Ирландия, Испания, Япония. От днес те са налице в цял свят, включително и в България.

Бутонът „Like” за седем години, откакто съществува, стана едно от най-важните неща в социалната мрежа.

Затова той ще остане, какъвто си е - вдигнат нагоре палец, а останалите няма да се натрупват на екрана и да объркват хората.

Новите бутони са избрани с преглед на постингите и на емоджитата, които се използват най-много от потребителите на „Фейсбук“. Емоджитата ще са еднакви по целия свят, но думите към тях ще са преведени.

В българската версия обаче са преведени единствено „Харесва ми“ и „Любов“. Останалите 4 емоджита засега се изписват на латиница.

Новата функционалност на социалната мрежа веднага стана повод за шеги. Например, към емоджитата може да се прибави още едно със стилизиран образ на депутата Делян Пеевски, за изразяване на специално отношение.

 

Мойто е с екстри.

Публикувахте от Пламен Тачев в 24 февруари 2016 г.