Още по темата

Официалните продажби на новите флагмани на Samsung Galaxy S7 и S7 edge стартират глобално от утре, 11 март, като те ще са налични в над 60 страни, включително и в България.

За българските потребители устройствата ще са достъпни в търговската мрежа на трите мобилни оператора, както и в големите вериги магазини, предлагащи мобилна техника, като ще се предлагат в два цвята – черен и златист.

Веднага след официалното представяне на устройствата за Европа, на 21 февруари стартира период на предварителни поръчки, който в някои страни продължи до днес, 10 март. В България подобна кампания се провежда за първи път.

Предварителните поръчки на новите Galaxy S7 и S7 edge в Европа са 2,5 пъти повече, в сравнение с тези на всяко друго Galaxy устройство до този момент.

Galaxy S7 и Galaxy S7 edge предлагат по-широка употреба – и двата модела имат защита от намокряне и проникване на прах IP68, без това да означава компромиси в дизайна.

Източник: Samsung

Това са първите смартфони, които използват 12MP Dual Pixel камера, която прави по-ярки и точни снимки дори и при слаба светлина.

Благодарение на революционната технология Dual Pixel, по-широката апертура (F1.7) на лещите и по-големите пиксели (1.4µm), камерата има по-бърза скорост на затвора и по-точен автофокус дори при слаба светлина. Всички пиксели на сензора на камерата имат 2 фотодиода, вместо един, което означава, че професионалното ниво на сензора Dual Pixel може да фокусира толкова бързо и точно, колкото и човешкото око.

Моделите предлагат комбинация от новия процесор Exynos 8 Octa – 30% по-бърз от предходното поколение, мощен графичен ускорител - 64% по-бърз от предшественика си, и 4GB RAM. Благодарение на тези характеристики, смартфоните стартират приложения, поддържат игри и предаване на видео по-бързо и гладко.

Galaxy S7 и S7 edge имат по-големи батерии спрямо предишното поколение, които дават възможност да гледате любимите си телевизионни предавания и да слушате музика часове наред. Galaxy S7 използва батерия с капацитет 3000mAh, а Galaxy S7 edge батерия с капацитет 3600mAh.

Двата смартфона предлагат бързо зареждане, когато са включени към електрическата мрежа с кабел, но едновременно с това имат технология за безжично зареждане. Времето за зареждане на батерията на S7 е 90 минути, а на S7 edge - 100 минути. Освен това, моделът разполага с MicroSD слот, който позволява на потребителите да увеличат наличното пространство с до 200GB.