След шумна кампания по обявяването на устройството, както и множество представяния на неговите бъдещи способности на конференции по цял свят, Switch най-накрая ще стане реалност.

Конзолата е първата по рода си, отличавайки се с това, че е изцяло хибридна – екранът може да се отдели от контролиращата част и да я използвате точно както домашна игрална система.

От Nintendo се гордеят и с това, че Switch се бори ефективно с един от най-големите проблеми при преносимите конзоли – липсата на достатъчно бутони, спусъци и повърхности за контрол.

Друга причина да смятаме това събитие за значимо е, че от компанията производител беше специфично показано как всяка секунда от изминалите три десетилетия опит в игралната индустрия са довели до точно този дизайн.

Новата конзола ще поддържа различни видове контролни схеми, позволявайки ви да я използвате както с прилежащите и контролери, така и с такива от други компании.

Ще можете да използвате контролните повърхности като нормален геймпад (каквито виждаме пир домашните конзоли), но ще можете и да разделяте контролера си на две за удобство, както и за игра с приятел.

От софтуерна страна, Switch идва с множество иновации също, като част от тях са ориентирани към игрите с много участници. Поради естеството на конзолата, вие винаги ще можете да играете с поне още един човек. Въпреки че конзолата е претъпкана с иновации, в началото не се очаква да видим прекалено изобилие на заглавия за нея, имайки предвид, че при излизането на устройството в продажба, за него ще има по-малко от 10 игри.

Продажбите на Switch ще започнат на 3-ти март, а устройството ще се продава за $299.