Още по темата

„Моторола“ представи следващото поколение Moto G, който получи сериозен ъпгрейд и от модел позициониран в ниския клас, се изкачи едно стъпало нагоре, преминавайки в средния, пише Smartnews.bg.

Новият модел ще се предлага в два варианта – 2GB RAM/16GB вградена памет или 1GB RAM/8GB вградена. 

Тазгодишният Moto G идва с 5-инчов 720р дисплей с Gorilla Glass покритие, четириядрен процесор Snapdragon 410, последната версия на Android, 13-мегапикселова основна камера и 5-мегапикселова предна.

Устройството е водойстойчиво и в някои пазари ще може да работи с две SIM карти. 

Източник: Getty Images/Guliver

„Моторола“ обяви и по-високия модел Moto X Style. При него компанията най-много набляга на основата камера, която е с 21-мегапикселов сензор. Дисплеят на този модел е 5,7-инчов с Quad HD резолюция, като съотношението на екран-тяло е 76%.

Moto X Style е с 6-ядрен 1,8GHz процесор Snapdragon, 3GB RAM, 64GB вградена памет и слот за micrsoSD карти. Капацитетът на батерията е 3000 mAh а от „Моторола“ казват, че телефонът ще предлага „най-бързото в света турбо зареждане“. 

Името Style идва от селекцията от материали и цветове – има гръб от истинска кожа, дърво, както и силиконов вариант. 

Moto X ще бъде на пазара от септември, а цената му ще започва от 200 долара и ще достига до над 300 в зависимост от избрания модел. 

„Моторола“ също така заяви, че ще продава „Pure Edition“ вариант на телефона в САЩ, който ще е с приоритет при получаване на Android ъпдейти.

Компанията ни изненада и с още едно устройство – Moto X Play. Този телефон е малко по-голям от Moto X, като също така притежава едно много голямо предимство – батерия с капацитет 3630 mAh.

Вижте още за технологии в Smartnews.bg.