Още по темата

Специално оборудвана мобилна лаборатория изследва качеството на горивата в бензиностанциите Shell, съобщиха от компанията.

Лабораторията на независимия световен лидер в контрола SGS посещава без предварително предупреждение определени бензиностанции от веригата и анализира на място 7 параметъра на бензиновите и 7 параметъра на дизеловите горива.

Наличието на „Знак за качество“ на SGS в търговски обект на Shell потвърждава, че те предлагат само горива, които отговарят на БДС и европейските стандарти за високо качество.

В продължение на три месеца SGS е осъществила детайлни тестове на обекти Shell в цялата страна. Резултатите от проведения анализ дават основание за сертифицирането със „Знак за качество“, тъй като данните показват, че изследваните горива отговарят не само на БДС, но и на европейските стандарти за високо качество, отбелязват от Shell.

Тестовете включват и уникална проверка за наличие на микробиологично замърсяване при дизеловите горива, която не е част от задължителните регулаторни изисквания и този параметър се следи за първи път в България.

Инициативата е част от световната стратегия на Shell за усъвършенстване на продуктите.