Още по темата

Известни личности не останаха безразлични към атентата на летище "Ататюрк" в Истанбул.

Знаменитостите използваха профилите си в социалните мрежи, за да изразят шока си от нападенията и да поднесат съболезнованията си на близките на жертвите.

Сълзи, прегръдки и молитви след кървавия атентат в Истанбул

"Всички се молим за невинните хора, загинали и пострадали на летището в Турция", гласи туитът на певицата и актриса Шер.

"Много ме натъжи новината за стрелбата и експлозиите на летището в Истанбул", коментира певецът Бой Джордж.

"Поднасям най-искрени съболезнования. Молитвите ми са отправени към хората, засегнати от атентата в Турция", написа певицата Пинк в "Туитър".

Изпълнителката обаче беше разкритикувана от свои фенове в Ливан, които я попитаха защо не скърби и за тях, след като страната често става обект на атаки. 

Пинк отговори, че молитвите ѝ са и за тях.

"Каква ужасяваща трагедия в Истанбул. Мислите и молитвите ми са насочени към жертвите и техните близки", написа актрисата Камила Бел.

Експлозии, убити и стрелба на летище „Ататюрк“ в Истанбул

"Сърцето ми е с Истанбул", сподели латино звездата Енрике Иглесиас и публикува снимка със знамето на Турция.

Сред знаменитостите, реагирали на трагичното събитие, са също актьорът Илайджа Ууд и певиците Кристина Пери и Лиан Раймс. 

Серия експлозии и престрелка разтърсиха международното летище „Ататюрк“

в Истанбул във вторник вечерта, след като трима самоубийствени атентатори задействаха взривни устройства. В резултат на покушението загинаха над 40 души, а над 200 бяха ранени.

Премиерът на Турция Бинали Йълдъръм разкри, че действията на атентаторите сочат властите към "Ислямска държава", но все още няма официално потвърждение.

Вижте кадри от летището в Истанбул във видеото горе.