Още по темата

Футболен фен от Северна Ирландия е почина във френския град Ница, след като се качил на парапет и паднал на главата си върху камъни на плаж.

Това е първият загинал фен по време на европейското първенство във Франция. 

„Разследващите подозират, че става дума за смърт в резултат на инцидент“, каза говорител на полицията. Той допълва , че по време на инцидента 24-годишният ирландец е бил пиян.

Първа смърт на Евро 2016 - северноирландец почина в Ница

Вчера се изигра срещата между Северна Ирландия и Полша. 

Отделно от този случай са регистрирани масови сбивания между поляци, северноирландци и местни хулигани, при които пострадали седем човека. Съгласно показанията на свидетелите, група от 30 местни жители е нападнала гостите от Северна Ирландия и ги е замеряла с бутилки, а те са отвърнали със същото. 

Междувременно френските власти съобщиха, че от началото на турнира - петък, са задържали 63 души.

Заради масовите сбивания първоначално бе забранена продажбата на алкохол около стадионите в Марсилия, но забраната ще влезе в сила за зоните със стадиони в цяла Франция. 

Това става след тридневните сблъсъци в Марсилия, при които един фен е с опасност за живота, и тези от вчера в град Лил. 

Часове преди началото на вчерашната среща между Украйна и Германия (в която световният шампион надви украинците с 2:0), се биха феновете на двата отбора.

Поредният масов бой стана в Лил

- недалеч от централната гара на града над 50 германски футболни фенове нападат украинските запалянковци. Мелето бе потвърдено от заместник-ръководителя на координационния пункт на фен-сборищата на германците по време на Евро 2016 Фолкер Гол. Според него „френската полиция се намеси твърде късно“, предаде Deutsche Welle.

По време на безредиците феновете са се замеряли с бутилки, столове от улични заведения и с димки.

Феновете са скандирали радикални десни лозунги и са размахвали флагове с нацистка символика. Хулиганите са нападнали и германски спортен журналист. Според полицията по време на сблъсъците са били ранени двама украинци.

Според германските медии в Лил се намират около 150 известни на полицията германски ултраси, склонни към насилие.

Според пристигналите за първенството германски полицаи мащабът на сблъсъците в Лил не може да се сравни с тези, случили се в Марсилия, където след мача Англия-Русия се сбиха феновете на двата отбора.

Вижте сблъсъците между футболните запалянковци в СНИМКИ

Един човек се бори за живота си, а УЕФА ще накаже Русия.  

Междувременно УЕФА предупреди и Англия. Заплахите са и двата тима да бъдат извадени от турнира, в резултат на продължилите три дни сблъсъци в Марсилия между техните фенове. 

Мерките за сигурност на стадиона в Марсилия по време на мача между Англия и Русия бяха недостатъчни, това е становището на Международния център за спортна безопасност (ICSS).

В събота 35 човека бяха ранени в един от най-бруталните хулигански сблъсъци на голямо първенство от Мондиал 1998 година насам. Шестима британци, един австриец и трима френски запалянковци ще бъдат съдени в понеделник за насилие. 

След края на двубоя на стадион "Велодром" в Марсилия група от 30 ултраси на Русия

проникна в сектора с английски запалянковци, нападна няколко от тях и се опита да им отнеме знамената. Руските хулигани също така замеряха с предмети противниковите фенове.

Всичко за случващото се на терена на Евро 2016 четете в Gong.bg.