Още по темата

Пожарникар разплака Италия с писмо, което постави в ковчега на загиналата 10-годишна Джулия - момиченцето спасило с тялото си малката си сестричка, но самата тя загинала под руините на труса, връхлетял централна Италия в сряда с 6,2 по Рихтер.

Последното сбогом било написано от Андреа, който моли детенцето да прости на него и на колегите му, че не успели да стигнат навреме до нея и да я извадят жива изпод развалините.

“Когато се върна в моя дом в Акуила, ще зная, че на небето има един ангел, който ме гледа и всяка нощ ти ще бъдеш моята искряща звезда! Обичам те, въпреки че така и нямахме възможност да се запознаем”, гласи посланието до малката Джулия.

Италия след силния трус - СНИМКИ

10-годишната Джулия Риналдо спаси по-малката си сестричка Джорджия, като легнала върху нея и така я предпазила от отломките, но самата тя загинала. Дечицата бяха извадени, след като прекарали 16 часа под разрушените сгради в Пескара дел Тронто. Пожарникарят Андреа поставил писмото си в малкия бял ковчег, който стоеше редом до останалите 34 по време на погребението в събота.

Българка за труса в Италия: Беше страшно

Най-разрушителните земетресения през 2016 г.

Жива след 17 часа. Радостен миг в трагедията

Броят на загиналите при опустошителните трусове в Централна Италия

нарасна на 291 души, а ранените са близо 380.

Най-младата жертва е 5-месечно бебе, а най-възрастната – на 93 г. Районът все още е разтърсван от вторични трусове. Нито един оцелял не е открит от сряда вечерта. Неделните приходите от държавните музеи в Италия ще бъдат дадени за възстановителните работи.

Италия се моли за стотиците изчезнали, чиято съдба още не е ясна. 35 от загиналите бяха погребани с държавни почести в Асколи. Сред тях и две деца.