Низита е ценна подкрепа на възрастни и деца, която може да се прилага в случаи на запушен нос (или хрема), за омекотяване и по-лесно отстраняване на образувалите се корички, за спомагане възстановяването на носното дишане. Нежно почиства ноздрите и запазва естествената защитна функция на носната лигавица, като я поддържа влажна. Специалните соли в състава на Низита поддържат слабо алкално pH, което спомага за увеличаване на естествената защита срещу микроорганизми.

Низита има множество предимства, а едновременно с това се предлага както в спрей форма, така и във форма на унгвент:

- Подпомага отпушването на носа и отделянето на носния секрет

- Овлажнява и спомага за бърза регенерация при суха и покрита с корички носна лигавица

- Намалява риска от инфекции на носа поради наличието на допълнителни соли, които поддържат слаба алкализация на лигавицата

- Щадящо почиства ноздрите и спомага за възстановяването на носното дишане при кърмачета и малки деца - помпичката не е под налягане

- Всяко впръскване на спрея е точно дозирано

- Унгвентната форма е подходяща за продължителна употреба, например при хронични ринити.

- Няма данни за вредно действие при бременност

Знаете ли, че…

новороденото диша само през носа!

Свободният прием на кислород е от изключителна важност за новородените, тъй като той оказва пряко влияние върху правилното функциониране както на мозъчната дейност, така и на всички системи и органи в тялото. Свободната проводимост на дихателните пътища и особено на нослето е от жизнена необходимост за бебетата, които известно време след раждането дишат основно през него. Затова често именно запушването на носа става причина новороденото да се събужда с плач, да е раздразнително и да отказва кърмене, просто защото не може да си поеме въздух. Запушването се получава предимно от засъхнали корички, които са в резултат или на секрети от синусите, или от млякото, което при оригване или повръщане попада в нежното бебешко носле.

Благодарение на хигроскопичните свойства на солите в състава си, Низита идва на помощ на грижовните родители и техните бебета като поддържа лигавицата на носа влажна и подпомага неговото бързо отпушване. Низита предлага своята щадяща грижа за носа в две форми – назален спрей и унгвент. Те са напълно приложими за бебета, малки деца и възрастни. Унгвентната форма е подходяща за продължителна употреба, например при хронични ринити. Нанасянето на унгвента подобрява овлажняването, възстановяването на носната лигавица и ограничава контакта ѝ с дразнещи вещества.

Спрей формата на Низита е с точно дозиране и леко впръскване, което няма да стресне детето. Когато използвате спрея, педиатрите препоръчват флаконът да се държи вертикално и главата да не се накланя назад. Едновременно с навлизането на спрея в носа, леко се вдишва.

Ефектът е много добър - осигурява щадящо почистване и oвлажняване на носната кухина.