0
Ви илев пренебрегна ДПС при втория доклад за "Булгартабак", пише "Пари". В никакъв случай не бих подкрепил закриването на предприятия, заяви земеделският министър Мехмед Дикме. За тях трябва да се търсят отделни купувачи, а холдингът да се продава като цяло. Да се обсъжда най-вече вариантът за разделянето на холдинга на две - за производството и преработката на тютюн под формата на цигари, и за изкупуване и изработка само на тютюни, препоръча Дикме.

Описват места за индустриални зони във Варненска област, информира още "Пари". Огледи на всички места, подходящи за индустриални зони във Варненска област, бяха направени вчера от вицепремиера Николай Василев и заместника му Никола Янков. Огледани са терените около пристанищата и пътя между Варна и Девня. Обиколката на вицепремиера включваше трасето от Варна до Ветрино в посока Шумен. Тази обиколка ще позволи на по-късен етап ведомството му да има готови варианти и предложения за свободни терени за индустриални зони при запитване от страна на потенциални инвеститори, обявиха от икономическото министерство.

Данъчните започват проверки в морските курорти и чейнджбюрата, предупреждава още "Пари". Предстои лятна акция на данъчните, съобщи зам.-шефът на Главна данъчна дирекция (ГДД) Валентин Видолов. Новото в оперативния контрол е, че той се насочва не към масовост, а ще се извършва по предварително набрана информация и ще удря там, където трябва, уточни той. Ще бъдат проверени продажбите на акцизни стоки с бандероли и отчитането на продажбите по касовите апарати. Освен това ще се контролира много строго спазването на изискванията в наредбата за чейнджбюрата. След въвеждането на регламента да се подписват бордерата оплакванията от гражданите рязко са спаднали. Случва се обаче да им се пробутват за подпис празни бордера, каза шефът на отдел "Оперативен контрол" към ГДД Васил Панов.

Във вторник се подписва договорът за Банка ДСК, обявява "Дневник". Договорът за приватизация на Банка ДСК между Банковата консолидационна компания (БКК) и унгарската "ОТП банк" ще бъде подписан днес следобед в Министерския съвет. От Унгария за събитието утре рано сутинта пристигат Шандор Чани, председател на борда на директорите и главен изпълнителен директор, и Ласло Волф, заместник главен изпълнителен директор на ОТП. Протоколът предвижда те да положат подписи върху договора от страна на унгарската банка. От българска страна документът ще бъде парафиран от Милен Велчев, председател на съвета на директорите на холдинга, и Нели Кордовска, изпълнителен директор на БКК.

За първите четири месеца на годината над 900 000 българи са пътували в чужбина с различни цели, което е с 0,82% повече от същия период на 2002 г., съобщиха от Министерството на икономиката. Най-много са посещенията в съседна Турция, където са били близо 270 000 души (12,65% ръст). Следват пътуванията за Югославия - 134 181, с 23,48% по-малко в сравнение със същия период на 2002 г., Гърция и Македония. При страните от Западна Европа най-много българи са посетили Германия от януари до края на април - 67 133, което е увеличение с 12,28%, сочат данните на министерството, цитирани от "Дневник".

Търгът за магистрала "Люлин" ще бъде обявен в края на 2003 г., пише още вестникът. До септември трябва да е готова тръжната документация за строителството на автомагистрала "Люлин", съобщиха от изпълнителната агенция "Пътища". Търгът трябва да бъде до края на годината и строителството да започне в началото на 2004 г. Автомагистрала "Люлин" е по направлението на Общоевропейски транспортен коридор №4 в частта му Видин - София - Кулата. Тя започва от околовръстния път на София, преминава през Мало Бучино и Голямо Бучино и на пътен възел Даскалово се свързва с автомагистрала "Струма". В момента движението е по пътя през квартал Княжево, квартал Владая до Даскалово, пояснява "Дневник".

"Велчев: Световната банка не може да ни спре парите" е едно от заглавията в "Сега". "Категорично не може да става дума за спиране на финансирането от Световната банка, докато нещо не стане." Така вчера финансовият министър Милен Велчев коментира ултиматума, който преди седмица постави на страната ни директорът за България Андрю Воркинк. След среща с вицепремиера Николай Василев Воркинк обяви, че няма да получим заема PAL 2 за $ 150 млн., ако тази година не бъде продаден "Булгартабак" и не се извърши реформата в съдебната система. Според Велчев условието било да се постигне напредък в приватизацията на "Булгартабак" и напредък в съдебната реформа.

Нов вид забрана за отказ от парно се въвежда с проекта за нов енергиен закон, който влиза в парламента, разкрива още "Сега". Всеки, който е минал на топлинно счетоводство, не може да прекрати подаването на топлинна енергия към жилището си чрез отделяне на радиаторите. Това може да се направи само със спиране на достъпа на топлоенергия от вентила на радиатора. В момента под тази забрана за отказ от парно попадат почти всички потребители в България, тъй като 95% от тях вече са въвели топлинното счетоводство.

НЕК почна износ за Гърция, съобщава още "Сега". От вчера сутринта НЕК изнася ток за Гърция по договор с две посреднически компании - EFT-Лондон и SEMPRA. Те са спечелили обявения преди време от гръцката национална електрокомпания търг за внос на ток, но на практика са предпочели да купуват електроенергията от България. Новите договори, сключени миналата седмица, ще компенсират спирането на доставките за Турция, съобщиха вчера от НЕК. Падат заплатите на министри и депутати, информира "Стандарт". Между 24 лв. и 48 лв. по-малки заплати ще получат министрите и депутатите. Причина за намалението са по-ниските доходи на населението, с които са вързани и парите на властта. Средната заплата в обществения сектор през март е 324 лв., обявиха от Националния статистически институт (НСИ). През декември тя беше 332 лв. Възнагражденията на висшите политици се променят всяко тримесечие в зависимост от средната заплата в обществения сектор.

"1000 лв. гаранция за чисти плажове" е друго от заглавията в "Стандарт". Плажовете по Северното Черноморие ще се дават за стопанисване срещу парична гаранция през тази година. Това съобщи областният управител на Добрич Иван Иванов. От 200 до 1000 лева задължителен депозит ще внесат наемателите, за да не зарежат водноспасителната дейност по средата на сезона. Мярката е и срещу недобросъвестни стопани, които оставят цели бунища на брега след себе си. Сумата ще бъде възстановена след оглед на комисия в края на септември, когато изтича срокът за наемане на плажовете.

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Полските фермери преустановиха блокадите по границата с Украйна

Полските фермери преустановиха блокадите по границата с Украйна

Свят Преди 15 минути

Камионите, превозващи зърно, все още ще срещат известни ограничения, предупредиха украинските митнически власти

<p>&quot;С течение на времето&nbsp;се превръща в сандък от спомени&quot;</p>

"Сандък от спомени”: Жена е професионален "пазител" на домове във Венецуела

Свят Преди 40 минути

Почистването, класифицирането, защитата и оценката на спомените от чуждото минало е работа на Мария Андреина

"Надупчиха колата ѝ с куршуми": Да подадеш сигнал за нередност в РЮА (ВИДЕО)

"Надупчиха колата ѝ с куршуми": Да подадеш сигнал за нередност в РЮА (ВИДЕО)

Свят Преди 53 минути

Често подателите на нередности плащат най-голямата цена в борбата срещу корупцията

<p>Нова ера в&nbsp;модната индустрия на Намибия (СНИМКИ)</p>

Възраждане на викторианските рокли: Нова ера в модната индустрия на Намибия

Свят Преди 59 минути

Традиционната рокля напомня за европейските стилове на обличане, които са били наложени на жените от Дамара

Жерар Депардийо

Арестуваха Жерар Депардийо по подозрения в сексуално насилие

Теми в развитие Преди 1 час

Ситуацията с френската филмова легенда става все по-притеснителна

"Реших да остана": Педро Санчес запазва премиерския си пост в Испания

"Реших да остана": Педро Санчес запазва премиерския си пост в Испания

Свят Преди 1 час

52-годишният политик обмисляше дали да подаде оставка заради разследване за корупция в бизнес делата на съпругата му

Провалена сексуална игра или убийство: Мистерията със смъртта на Гарет Уилямс от МИ6

Провалена сексуална игра или убийство: Мистерията със смъртта на Гарет Уилямс от МИ6

Любопитно Преди 1 час

Разлагащият му труп е открит в заключена отвътре чанта, към кого водят следите

Фармацевти на протест: Софтуерен проблем засяга плащани от НЗОК скъпоструващи лекарства

Фармацевти на протест: Софтуерен проблем засяга плащани от НЗОК скъпоструващи лекарства

България Преди 1 час

Общата сума, която не е изплатена на аптеки в Благоевград, възлиза на около 60 000 лева

AI прави приложенията на Meta неизползваеми

AI прави приложенията на Meta неизползваеми

Технологии Преди 1 час

Поне така смятат някои експерти

Остров Груинард

Островът на смъртта или мястото, на което Англия тества бомба от антракс

Любопитно Преди 1 час

Много от младите поколения не са и чували за остров Груинард... едно от най-зловещите места в Европа

Нея ли избра Тръмп за вицепрезидент: Застреляла хладнокръвно куче и коза

Нея ли избра Тръмп за вицепрезидент: Застреляла хладнокръвно куче и коза

Свят Преди 1 час

Кристи Ноем застреляла козата, защото била "гадна и злобна" и миришела "отвратително"

Дънки

Еднократното носене на дънки убива околната среда

Любопитно Преди 2 часа

Ще повярвате ли, че е равносилно на изминаването на 6,4 км. с бензинов автомобил?!

Мъж изпочупи с дървена бухалка магазин в Берковица

Мъж изпочупи с дървена бухалка магазин в Берковица

България Преди 2 часа

Нарушителят е установен и е задържан за срок до 24 часа

Откриха невзривена граната в нива в Кърждалийско, периметърът е отцепен

Откриха невзривена граната в нива в Кърждалийско, периметърът е отцепен

България Преди 2 часа

Мястото е оградено с полицейска лента и се охранява непрекъснато от служители на РУ-Кирково

Талантливи и диви: Актьори, чийто избухлив нрав съсипа кариерата им

Талантливи и диви: Актьори, чийто избухлив нрав съсипа кариерата им

Любопитно Преди 2 часа

Непостоянното поведение на тези звезди представлявал риск за безопасността на актьорския състав и екипа