Още по темата

Има професии, при които нивата на стрес са толкова големи, че дори и след приключване на работния ден, емоциите не могат да бъдат превъзмогнати.

Поради този факт хората, които ги практикуват често си го изкарват на близките си.

А прагът им на търпимост е много под минимум.

КОИ ПРОФЕСИИ НИ ПРАВЯТ ИЗБУХЛИВИ И НЕРВНИ - СНИМКИ

Професиите, които са благородни и изискват отдаденост на околните често имат и тъмна страна. Тези, които ги практикуват попадат в статистиките за разводи, депресии и проблеми с емоционалното състояние. 

Фриленсър

На пръв поглед идеята да бъдеш на свободна практика изглежда страхотна. 

Но често фриленсъртите трябва да поемат много проекти, затрупани са с работа и нямат никакво лично време. Освен това, тези от тях, които работят от вкъщи могат да изпаднат в депресия. 

А и перманентната несигурност определено се отразява на поведението. 

Рекламист

 

Page 2 of my crappy storyboards for class #storyboard

A post shared by Claire Hamilton (@clairechammyart) on

Професията на рекламиста изглежда като сбъдната мечта: снимки, партита, креативна среда... Само че истината е много по-различна.

Животът на хората от рекламата не е като в кинга на Бегбеде. А работата в рекламите агенции обикновено означава стоене цели денонощия в офиса, борба за клиенти, жестока конкуренция, в която психически слабите хора не оцеляват. Несъмнено, заетите в този бизнес имат сред най-тежките характери, което предвид убийствената среда, е напълно обяснимо.

Определиха най-лошата професия в технологичния свят

Новите професии след като роботите вземат сегашните

Кои са най-опасните професии по света

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.