Още по темата

Оправданията на шефа на „Фейсбук“ пред Сената на САЩ за злоупотребите с лични данни на потребители и използването на социалната мрежа за манипулирането на избори, предизвикаха вълна от подигравки в интернет.

Зукърбърг се извини пред Сената на САЩ

Зукърбърг: Видимо е, че не направихме достатъчно

Facebook призна, че чете съобщенията в Messenger

„Зукърбърг на изслушване в българския парламент. Волен Сидеров, Иво Христов, Спас Гърневски и Таско Ерменков задават въпроси. Само си го представете...“, коментира Иван Бедров.

„Маниерът на Марк Зукърбърг винаги ми е напомнял за някого, но досега не можех да се сетя. Гледайки го как свидетелства, просто ми просветна“, посочва друг потребител в „Туитър“.

„Не забравяй да пиеш вода, човешките същества обичат вода“, съветват шефа на „Фейсбук“.

„Аз, когато разбрах, че действията имат последствия“, гласи друг коментар за свидетелските показания на Зукърбърг.

„Когато всичко е наред и ти се чувстваш страхотно“, шегува се друг потребител под видео с притеснения изпълнителен директор на социалната мрежа.

Подигравки предизвика и решението на Зукърбърг да си сложи допълнителна възглавница, за да изглежда по-висок, докато дава свидетелски показания пред Сената.

Друг потребител цитира думи на Зукърбърг от 2016 г.: „Лично аз мисля, че идеята, че фалшивите новини във „Фейсбук“... са повлияли на избори е лудост“.

Иронията е насочена и към сенаторите, много от които са на преклонна възраст и изпитваха видими затруднения да разберат обясненията на Зукърбърг за новите технологии.

А част от потребителите смятат, че шефът на „Фейсбук“ изглежда и действа като робот.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още любопитно съдържание последвайте страницата ни в Instagram.