0

Време е за море и докато повечето хора с нетърпение очакват лятната отпусна, някои потръпват от ужас при мисълта за бански.

Вероятно това е причината днес Милена да готви обяд с по-малко калории от обикновено.

Необходими продукти:

1 ч. ч. ориз
1 консерва риба тон
4 с. л. сметана
1 ч. ч. зеленчуков бульон
2-3 стръка лук
1 червена чушка
1 с. л. масло
сол, пипер на вкус

Сварете ориза в две чаши подсолена вода. Щом е готов, го залейте със студена вода, за да спрете процеса на готвене.

Докато гледате видеото, нарежете чушките и лука.

Задушете лука с малко мазнина. Когато омекне, махнете половината от котлона, а останалото смесете с рибата и махнете от печката.

За соса:

Пасирайте чушките с половината лук, сметаната, бульона,черния пипер и пасирайте.

Изсипете в тавичка и печете на 200 градуса до готовност.

Прочетете още:

Топла и ароматна фокача - как да си я направим 

Една супер рецепта за овчарски пай

Чушки бюрек на фурна - мързеливи, бързи, вкусни