В сяка добра домакиня умее да оползотворява остатъците от снощната вечеря, затова днес ви предлагаме една рецепта за останалото пилешко месо.
Необходими продукти :
450 г печено пиле
3 сладко-кисели ябълки
250 г майонеза
100 г орехи
50 г кисело мляко
½ лимон
¼ връзка естрагон
2 с. л. захар
1 с. л. дижонска горчица
зехтин за намазване
сол на вкус
салата „Айсберг“ за поднасяне
Начин на приготвяне:
Орехите се запичат в тиган, след това се поръсват със захарта и се оставят да се карамелизират.
Охлаждат се върху пергаментова хартия и се накълцват.
Месото се реже на едри кубчета.
Майонезата, киселото мляко, горчицата и накълцаният естрагон се смесват.
Овкусяват се със сол, настърганата лимонова кора и лимоновия сок, а по желание – и с лют сос.
Месото се смесва със соса, прибавят се и нарязани на кубчета необелени ябълки и орехите, и се разбърква.
Салатата се сервира върху резен от салата „Айсберг“.
Във видеото вижте още как се приготвя супа от карфиол и румънска баница
Припомнете си тези предложения за салата:
Как да си приготвим лека и вкусна следпразнична салата