Н икоя празнична трапеза не може да мине без домашно приготвен хляб и особено коледната. Затова днес ви представяне една лесна и много красива погача.
Необходими продукти:
550 гр. брашно
21 гр. жива мая (1/2 кубче)
3 яйца (размер L)
200 мл. топло прясно мляко
20 гр. краве масло (+ разтопено масло за намазване)
1 ч. л. сол
1 ч. л. захар
сусам за поръсване
Начин на приготвяне:
Маята се разтваря в 50 мл от млякото, заедно със захарта и се оставя да шупне.
Брашното се смесва със солта, две разбити яйца, разтопеното масло и останалото мляко.
Замесва се меко тесто, което не трябва да се лепи по пръстите.
Покрива се и се оставя да втаса, докато удвои обема си.
Тънкостите при оформянето на празничната погача вижте в нашата ГАЛЕРИЯТА
А ако обичате домашните печива, защо не видите още:
Как да си направим въздушни хлебчета
Да забъркаме малки хлебчета със сусам
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!