Още по темата

Планирано е поскъпване на водата в 14 града от Нова година, като на места скокът е с 20%.

Новите цени още не са приети окончателно, предстои Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) да вземе решението си в петък. Планирани са и протести.

"Секторът е в много лошо състояние. Трябва да се инвестира много, за да няма такива аварии и загуби. Над 12 милиарда лева трябва да се инвестират в следващите години, за да покрием европейските изисквания", коментира в „Здравей, България” Ивайло Касчиев, директор "Вик Услуги" в КЕВР.

До 20% по-скъпа вода, протест пред КЕВР

В Ямбол се налага 20% увеличение на цената на водата, тъй като влиза в експлоатация нова пречиствателна станция, до момента нямаше такава, каза още Касчиев.

Пред камерите хора от Вършец се оплакаха, че водата им ще поскъпне от 1,79 на 2,89 лв. на куб. м, а районът е беден и в същото време качеството на водата не е добро.

"Дали сме ясни правила как да се води регулаторната отчетност. И всяка година правим проверки на дружествата, за да видим къде са инвестирали и за какво са похарчили парите", обясни Касчиев.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК