Още по темата

Феновете трябва да осъзнаят, че с димки не помагат на своя клуб, даже му вредят, коментира собственикът на "Левски" Спас Русев за "Здравей, България" по повод случая с хвърлената бомбичка, която рани двама полицаи на 18 април.

Ранена полицайка на мача ЦСКА - "Левски"

Лекари се борят за зрението на ранената полицайка

„Това, което се случва е ужасно и аз го оприличих на терористичен акт. Категорично този младеж не е имал намерение да уцели служител на реда. Имал е сигурна идея по някакъв начин да изрази радостта си по време на мача. Но това е инцидент, който се случва”, каза Русев.

Той припомни, че Англия имаше славата на страна с най-необузданите фенове, но това се е променило.

„Въпросът не е само в създаването на мерки, които биха ограничили достъпа до стадионите. Това е един възпитателен процес, в който феновете трябва да осъзнаят, че по този начин, дали ще е с факли или с димки, по никакъв начин не помагат на своя клуб, даже напротив – така му вредят”, каза Спас Русев.

Той подчерта, че България значително изостава от Европа по отношение на инфраструктурата. „Ние имаме изключително лоши футболни съоръжения. Нашият стадион е далеч от съвременните изисквания за сигурност”, отбеляза Русев и добави, че за тези мерки за сигурност трябва да се погрижат държавата, футболният съюз и клубове.

Инсталирането на камери за видеонаблюдение на стадионите е нещо, което може да се имплементира в рамките на една седмица, посочи той.

Арестуваният за бомбата срещу полицаи: „Съжалявам за стореното”

Оставиха в ареста мъжа, ранил двама полицаи с бомбичка

25-годишният фен на "Левски" Йордан Исаев се предаде на полицията три дни след мача и призна, че той е хвърлил бомбичката по полицаи.

"Това е импулсивна реакция на един млад човек, който завладян от еуфорията на стадиона го е извършил”, каза неговият адвокат Васил Крумов в "Здравей, България" днес.

"Исаев е редовен посетител на мачове, но за първи път хвърля бомбичка. Не е криминално регистриран досега. Деянието не е било преднамерено, а става въпрос за инцидент", посочи адвокатът.

Младежът твърдял, че бомбичката е попаднала в ръцете му от друг запалянко. От медиите разбрал какво се е случило с полицаите.

„Йордан трябва да понесе наказание, но не смятам, че трябва да бъде изолиран в условията на арест. Затова предложих на съда да бъде пуснат под домашен арест”, каза още Васил Крумов.

Вижте още във видеото:

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram