Още по темата

Божидар Кузманов, по-известен като Божо Кравата, обявен за издирване след престрелка в „Слънчев бряг“ през юни, се е предал доброволно в областната дирекция на полицията във Велико Търново днес следобед.

Мъжът

беше обявен за издирване от Интерпол

след престрелката в ресторант „4 You“ в курортния комплекс, в която беше ранен Димитър Желязков – Митьо Очите.

Арестуваха дъщерята на Митьо Очите

Следователят на Митьо Очите проговори

Прокуратурата посочи Кузманов като ръководител на организирана престъпна група.

Сред престъпленията, които се твърди, че групата в извършвала, са разпространение на наркотици, осъществяване на принуда, както и на силови действия с цел придобиване на имотни облаги.

Митьо Очите в снимки - последните му появи

Минути преди 21:00 часа на 8 юни при престрелка пред заведението "4you" в центъра на „Слънчев бряг”, свързано с Божо Кравата, бяха ранени Митьо Очите и двама негови гардове, а един от охранителите му бе убит. Повдигнати бяха обвинения за убийство и за опит за убийство. Два дни по-късно беше задържан и последният издирван за стрелбата. Официалната причина беше спор за паркомясто пред заведението, а неофициалната - от събиране на такса "спокойствие" до разпределяне на наркопазара. Премиерът Бойко Борисов определи случилото се като "махленска свада".

Според главния прокурор Сотир Цацаров обаче не става дума за спор за паркомясто, а за спор за територия, която е източник на солидни доходи от престъпна дейност. На 17 юни стана ясно, че са повдигнати обвинения на още двама - Радослав Димитров и Георги Иванчев. След екшъна беше взето решение за създаване на координационен център в "Слънчев бряг", а полицаи проверяваха цяло лято влизащите и излизащите коли.