Още по темата

Пазарджишкият Окръжен съд върна за ново разглеждане на прокуратурата обвинителния акт срещу кмета на община Батак Петър Паунов.

Причината – в обвинението не се посочва кои служебни задължения не е изпълнил градоначалникът. Съдът върна обвинителния акт за отстраняване на допуснати процесуални нарушения от държавното обвинение. Определението подлежи на обжалване в 7-дневен срок пред Апелативен съд – Пловдив.

Прокуратурата с обвинение за кмета на Батак

БСП разкри Габрово-гейт с брата на Томислав Дончев

Йончева: Суджукгейт е детска приказка, сравнен с Хасково

Петър Паунов е обвинен, че в качеството си на кмет е съставил акт за частна общинска собственост, с което е променил собствеността на поземлен имот от държавна в общинска частна собственост.

Той обаче не се е съобразил с влязло в сила решение на Районен съд - Пещера, от 12 юни 2014 г., с което имотът е признат за собственост на държавата чрез Министерството на земеделието, храните и горите. Според прокуратурата целта на кмета е била да бъде облагодетелствана Община Батак с 2 400 лева и да причини вреда на държавата.

Според адвоката му Виктор Михайлов сделката за държавната земя е развалена от Община Батак чрез споразумение с купувача Маргарита Теодосиева и парите са върнати.

Съдът откри съществени процесуални нарушения - в обвинителния акт не се посочва с конкретика кои служебни задължения не е изпълнил градоначалникът и с какво е превишил правомощията си. Това стана причина съдия Ирина Джунева да върне делото отново на прокуратурата.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК