Още по темата

Полицай от Второ РУП-Благоевград бе задържан днес при съвместна акция на отдел „Вътрешна сигурност” към МВР и Районна прокуратура.

Задържаният е квартален отговорник на район от територията на Второ РУП-Благоевград.

Полицаи събирали по 2000 лева "такса спокойствие" от дилъри

Удариха корумпирани полицаи в София

„Поводът за задържането му са действия, извършени от него в качеството на длъжностно лице”, съобщиха от прокуратурата.

На 16.05.2016 г. Китанов съставил докладна записка по преписка, в която е удостоверил неверни обстоятелства. В нея било посочено, че издирвано лице не се намира на територията на България, а живее и работи в Гърция. Целта била този документ да бъде използван като доказателство за тези обстоятелства пред НАП.

От там поискали съдействие за извършване на ревизия на фирма „Д.П.И-Е.“ ООД. Със съставянето на въпросния документ с невярно съдържание се целяло прекратяването на преписката и проверката, поискана съгласно Данъчно-осигурителния процесуален кодекс.

При друг случай от ноември, Китанов, отново в качеството му на длъжностно лице, се споразумял със заподозрян за престъпления - противозаконно унищожаване на чужда вещ, причиняване на телесна повреда, закана с убийство, непристойни действия, да бъде осуетено наказателно преследване срещу него.

Към настоящия момент се провеждат разпити на всички полицейски служители, които са работили по различни случаи съвместно с Китанов.

Предстоят разпити на граждани, засегнати от работата на задържания полицейски инспектор. Обискът на дома му приключи в 15:30 ч., а след преглед в МБАЛ-Благоевград той бе отведен в следствения арест.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК