Още по темата

Трето денонощие продължава борбата с огнената стихия между гълъбовските села Мъдрец и Главан, съобщиха от оперативния щаб на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Стара Загора.

И днес при гасенето е започнало използване на способа „насрещен огън“.

Няма опасност за населението.

Над 2000 декара треви, храсти, и широколистна гора са изпепелени. Продължава да духа силен вятър в региона.

Нови пет екипа от Хасково тази сутрин са се присъединили към гасенето. Петнадесет пожарни автомобила от Стара Загора, Пловдив и София и над 100 огнеборци, военослужещи, горски работници и доброволци продължават да се борят с огъня, обхванал голяма територия, която се разширява.

Остава затворен пътят Стара Загора – Свиленград в отсечката село Главан – Звездата.

Очаква се днес кметът на Тополовград да отмени бедственото положение в общината, твърди NOVA.

Разразилият се огромен пожар в Сакар планина, в района на село Българска поляна, във вторник вечерта, се оказа най-големият горски пожар от началото на годината. Огнената стихия наложи евакуация на част от местното население, борбата с пламъците продължи и вчера. Огънят достигна на не повече от 100 метра от крайните къщи на селото. Над 5000 декара площ бяха обхванати от пламъци. Фронтът на пожара се разгърна в две посоки: от село Българска поляна към село Черепово (община Харманли) и от село Българска поляна към село Главан (община Гълъбово). По-късно стихията бе овладяна.