Митьо Пищова официално даде старт на кандидат-президентската си кампания. За разлика от другите си опоненти обаче, арбанаският шоумен реши да започне надпреварата за „Дондуков“ 2.... по анцуг. Въпреки всичко, облеклото му е с национални мотиви, а от ляво е пришит и герба. В своя защита, Пищова, чието истинско име е Димитър Маринов обясни, че Фидел Кастро дава интервюта по анцуг, така, че и той може да го направи.

Кратка справка във „Фейсбук“ пък показа, че въпросното облекло е сред любимите му, а той го носи не само по официални събития, а и когато разпуска по заведения.

„Докато бях в болницата, бях изпаднал 20 дена в кома. Яви ми се сам Господ и ми каза, че на 6 ноември ще направя важна стъпка в живота си. тогава още не знаех, че на тази дата ще са изборите за президент. След изборите на 7 ноември трябва да отида на гроба на дядо си, а на 8 ноември ще раздам курбан за всички боляри пред общината във Велико Търново. Така ми нареди Господ преди да изляза от комата”, разказа Пищова, цитиран от „Монитор“.

В типичен стил, той обещава и „ядене на корем, а всеки, който гласува за мене ще получи по една манекенка и миска да го радва”.

Иначе – регистрацията в ЦИК за кандидат-президентската надпревара започна днес.

Въпреки, че все още не са обявили номинацията си, от ГЕРБ първи подадоха документи за регистрация, а по време на посещението си в ЦИК носеха папка с 9999 подписа. Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че техният кандидат за президент е достатъчно известна фигура.

Според изискванията, политическите партии и коалициите на политически партии и инициативните комитети на граждани, създадени за издигане на кандидатури за президент и вицепрезидент, се регистрират в Централната избирателна комисия не по-късно от 40 дни преди изборния ден

Досега официално известните двойки са:

ген. Румен Радев и Илияна Йотова - БСП, Красимир Каракачанов и Явор Нотев – Патриотични формации, Татяна Дончева и Минчо Семов -Движение 21 и НДСВ, независимият депутат Велизар Енчев, както Трайчо Трайков и ген. Съби Събев – Реформаторски блок.