Ще защитавам Плевнелиев от импийчмънт, заяви пред Би Ти Ви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той коментира сагата със състава на Централната избирателна комисия и пиенете на кафе в Кърджали с председателя на ДПС Лютви Местан.

Според Борисов избирателният закон е направен така, както не трябва - да обслужва БСП за изборите.

Лидерът на ГЕРБ бе категоричен, че обща игра между неговата партия и ДПС няма. Действително срещата с Местан стана абсолютно случайно, обясни Борисов.

Той отновокоментира и казуса за ЦИК: "От 19-членна комисия ГЕРБ има 6 члена, а е първата политическа сила. Откакто има демокрация в България винаги първата политическа сила получава председателското място на ЦИК. Сега понеже Станишев си открадна изборите, открадна си властта, защото не ги е спечелил, си сложи председател от БСП с яростната подкрепа на "Атака" и на ДПС. От "Атака" си сложиха зам.-председател, а от ДПС – секретар".

Според Борисов тактиката на управляващите днес е да говорят за всичко друго, което не е свързано с огромно харчене на пари. Непрекъснато тръбят че, ще увеличават заплати, пенсии, а същото време икономиката не върви. С 15 лева на един пенсионер няма да се увеличи потреблението. Потребление се получава, когато има инвеститори. Самият Орешарски каза, че има отлив на инвестиции, каза още Борисов.