Още по темата

Анита Мейзер твърди, че е молила покойния си съпруг Николай Димов да спре със силовите упражнения, при които тя му слагала свински опашки на ръцете, краката и врата, а той ги късал с мускулите си. 40-годишният фитнес инструктор обаче не я послушал, съобщава "Труд".

Според показанията й той ги късал, но фатална в събота вечерта се оказала двойна примка, която го задушила. 

Вчера защита на варненската лансира тази версия, а причината Николай да го прави, било участие в шоу в Латинска Америка. 

Сестра му Милена Димова обаче отхвърли тази версия, защото той имал хубава работа в САЩ и не му трябвали нови работодатели.

Стана ясно и че приятелите на убития Николай Димов ще правят частно разследване. Те щели да ангажират частен детектив, за да изясни спорните моменти в разследването, съобщи "24 часа".

Анита Мейзер в снимки

40-годишният културист и фитнес инструктор бе намерен мъртъв в жилището на съпругата си - 52-годишната Анита Мейзер, в кооперация до "Евксиноград" край Варна в ранните часове на неделя. Тя твърдяла пред разследващите, че е отишла да пазарува в 2,30 ч през нощта в събота, като оставила Николай пред луксозната жилищната сграда с двама негови приятели, които тя не познавала. Когато се прибрала, мъжът ѝ вече бил мъртъв. Вече е ясно обаче, че тя се е качила с Николай в апартамента и никой друг не е влизал там. В понеделник стана ясно обвинението, което ѝ е повдигнато – по член 124 ал. 1 от НК, грозят я от две до 8 години затвор – причиняване на смърт по непредпазливост вследствие на умишлена средна телесна повреда. По-късно й бе повдигнато ново обвинение - за подкуп, по което я грозят до 10 години затвор и глоба от 15 000 лв. В момента тя е с наложена най-строгата мярка - задържане под стража. 

Установено е, че той е умрял от асфиксия - задушаване.

Първоначалната версия бе за затегната свинска опашка на врата му по време на груба сексуална игра. Вчера защитата на Мейзер обясни, че Николай се подготвял за шоу в Америка, за което трябвало с мускулите си да разкъса примки на врата, краката и ръцете си. 

Версия: Мейзер вързала мъжа си със свински опашки за шоу

“Добро момче, смирен и кротък, човек с принципи.” Това говорят за Николай приятелите му във Варна. Според тях иначе порядъчното и консервативно семейство на Николай в момента е опорочено, предава още "24 часа".

“Вероятно го е убила, защото е усетила, че той иска да я отстрани от живота си

и да създаде друго семейство”, каза един от близките на убития - Павел Зидаров. Той е категоричен, че убийството със сигурност не е било резултат от непредпазливост.

Нова теория: Анита Мейзер убила мъжа си от ревност

Според друг от близките - Николай Иванов, двамата съпрузи се карали от доста време, а и не били правили секс от една година Анита пътувала често и за дълго до Коста Рика, и на практика с мъжа ѝ се виждали за по няколко месеца в годината.

Доказано е, че няма насилствена смърт и че смъртта на културиста Николай Димов е настъпила вследствие на задушаване. Според материалите по делото

слагането на свински опашки е било по взаимно съгласие.

От протокола за разпит съм видял нейната интерпретация по случая, но следствието ще установи каква е истината. Няма умисъл в причиняването на смъртта на мъжа”, заяви адвокатът на Мейзер Росен Желязков. 

"Труд" съобщава, че т.нар. свински опашки пък вече се наричали "мейзерки". 

Според информацията, приложена към делото, ставало ясно, че докато била разпитвана, Анита се опитала по няколко начина да подкупи полицаите, предлагайки им дребни банкноти. “Шокиращо е, че мярката “домашен арест” полицията не може да я изпълнява. Това означава, че няма гривни, които да следят дали тя излиза от дома си”, коментираха адвокатите на Мейзер.