Още по темата

Бизнесменът, който преди 3 години прегази 6-годишния Петьо, ще излезе предсрочно от затвора. Той поиска това и молбата му бе уважена от Софийския градски съд. 

Инцидентът се случи през пролетта на 2015 година в Панагюрище. Малкото момче е карало колело, когато джипът на Цветан Пъков го блъска с почти 80 км/ч.

Впоследствие Окръжният съд в Пазарджик осъди виновника на 4 години затвор и отнемане на книжката за 7 години, а Апелативният съд в Пловдив потвърди присъдата. 

Сега Софийският градски съд го освободи предсрочно

пет месеца и 21 дни преди да излежи присъдата си. Адвокатите на Пъков  изложиха пред съда доклад, че през целия си четиригодишен период от изтърпяването на наказанието си той е демонстрирал добро и примерно поведение в затвора, награждаван е многократно за поведението си, освобождаван е в домашен отпуск.

Пъков заяви пред съда, че съжалява за случилото се и ако върне времето назад, би направил всичко, за да избегне тежкия инцидент. 

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram