78

В ъв видео от живо излъчване в социалните мрежи на лидера на "Да, България" Христо Иванов мъж иска да коментира Маджо. 

Докато лидерът на "Да, България" протестираше около палатковия лагер на Орлов мост и излъчваше на живо в социалните мрежи, към него се приближи мъж, който иска да се снима с Иванов.

"Я ме щракни, защото като стане премиер, дет‘ се вика, да не ни забрави", започва разговорът мъжът, разпознат като бившия депутат от НДСВ Димитър Ламбовски, пише dariknews. 

"Значи, изключил съм си телефона, защото тоя се е обадил на Маджо", напира да му каже Ламбовски

но Иванов го прекъсва с думите "Чакай сега, че правим лайф". Събеседникът му отново настоява да каже каквото иска да каже. "Само да ти кажа, обадил се на Маджо…".

Иванов дава знак с ръка че разговорът е приключил. "После ще говорим", съгласява се мъжът. 

От пълен запис от протестите на Орлов Мост в неделя вечерта става ясно, че Христо Иванов е провел и втора среща с Димитър Ламбовски:

По повод видеото карикатуристът Христо Комарницки публикува във Facebook серия от въпроси, отправени към Христо Иванов, които посочва, че са зададени от Кирил Радев, участник в протестите: 

Кой и защо си говори с Маджо?
Кой и защо докладва и предава информация от първа ръка за разговори с Маджо на Христо Иванов?
Защо Христо Иванов се притеснява от темата за разговори с Маджо и прекъсва своя събеседник за тази информация, но пък е много словоохотлив с други събеседници и теми?"


А Христо Иванов отговаря:

"Във връзка с въпроси, които ми е задал Christo Komarnitski, по повод последното ми живо включване от Орлов мост, да уточня:
По време на протестите към мен постоянно се обръщат хора, които искат да се снимаме, да се запознаем, а често и да ми споделят всякакви информации и разкрития.

По същия начин, след излъчването на третата серия на “Осемте джуджета”, г-н Димитър Ламбовски се запозна с мен на един от протестите. Имали сме няколко разменени реплики във връзка с тази история.

Днес той се приближи към мен по време на мое живо включване, за да се снима с мен и каза фразата “изключил съм си телефона, защото тоя се обадил на Маджо...”. Прекъснах го, защото не смятам, че моите лайфове трябва да се превръщат в платформа за разпространение на подобни сюжети.

Разбирам, че ако свидетел по “Осемте джудета” казва, че си е изключил телефона, защото някой е разговарял с Маджо, това преставлява интерес, но лично аз нямам никаква представа коя мутра с коя друга мутра е разговаряла.
Това е всичко, което аз мога да кажа по темата", казва Иванов.

След отговорите на Христо Иванов, Кирил Радев коментира публикацията на лидера на "Да, България" във Facebook, като казва:

"Hristo, кажи си, хората ще те разберат."

След моите въпроси към Hristo Ivanov, той отговаря писмено на тях, а не с обичайните и любими лайфове, но не цитира мен,...

Публикувахте от Кирил Радев - публичен профил в Неделя, 9 август 2020 г.

Името на Димитър Ламбовски се свързва с групировката СИК през 90-те години. В миналото в колата му бе поставена бомба. Той е и собственикът на частното гробище в Бояна.

Видеото беше коментирано и от депутата от ГЕРБ Десислава Атанасова:

Пълния сред запис на снощната изява на Христо Иванов на Орлов мост разкрива, че бившият сикаджия и ексдепутат Димитър Ламбовски провежда втори, кратък разговор с лидера на "Да, България". Свидетелят по "Осемте джуджета" отново се приближава и си прави втора снимка с лидера на ДБ, пише DarikNews.bg.

"После ще имаш ли две минути?", му казва след поредното общо фото Ламбовски, а Иванов отговаря заговорнически: "Ще имам".

От записа се вижда, че Иванов очаква днес оставката на Бойко Борисов, но го съветва да я хвърли още през нощта. Сравнява го с Орешарски, а за варианта Деница Сачева да стане премиер, какъвто слух се понесе, казва: "Номерът с Деница Сачева е абсолютен фарс".

"Ще видим какво точно ще обяви, това което е сигурно, че Орлов мост надделя", коментира още Иванов с протестиращите. Така той е разтълкувал поста на премиера от вчера и текста до снимката му с внуците, че е време за неговите решения.

"По един или друг начин оттеглянето на Борисов беше ясно. Нашата задача оттук нататък минава във фокус върху Гешев. Не съм пророк, правя само прогноза", казва Христо Иванов. И коментира действията след евентуалната оставка на Борисов: "Първата ни задача е Гешев, аз няма да забравя Гешев" /разкрива, че протестът ще се премести пред Съдебната палата/. Този е абсолютен гьонсурат и ще бъде много по-трудно да бъде изчегъртан, но трябва да го направим. Иначе Борисов си отива, Пеевски остава, Гешев остава. Не можем да си позволим Пеевски да остане. Не можем да си позволим Доган да излиза от храстите да се подхилква и да ни казва "добре и успех". Не можем да си позволим моделът да се запази. И тук е голямата задача. Гражданите излязоха и свалиха това абсолютно изпразнено от легитимност управление. Трудната работа предстои със сигурност - депеевизация. Това ще бъдат изключително дълги усилия", казва Иванов и повтаря няколко пъти, че ще "изчегърта" и Гешев, и Пеевски. И прави извода, че така сме щели да приключим не само 2013 г., но и още по-далечната 1989 г.

Христо Иванов също се зарича да настоява президентът Румен Радев да даде гаранция, че няма да се прегръща с Русия и служебният му кабинет ще се занимава само с организацията на изборите. "Той много ясно трябва да каже, че няма да променя геополитическата ни ориентация", изрича ултиматум към президента лидерът на ДБ. Разкрива, че ултиматум ще поставя и на Мая Манолова, и на Татяна Дончева, както и на други политици, които подкрепяли протеста, но мълчали за Пеевски.

Междувременно Иванов отговори отново през социалната мрежа. Там той обяснява, че отскоро познава бившия сикаджия и ексдепутат от НДСВ Димитър Ламбовски, свидетел по "Осемте джуджета", и не можел да знае кой какво ще му каже, докато го излъчват на живо.

Коментари 78
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

78 коментара
 
Годеж. Бащата на булката се обръща към зетя: - Зетко, къде смятате да живеете след сват бата?! - Амиии... ще поживеем с вас известно време...…
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Снимка на Елизабет II с правнуците, направена от Кейт Мидълтън, също е била редактирана

Снимка на Елизабет II с правнуците, направена от Кейт Мидълтън, също е била редактирана

Любопитно Преди 2 минути

Дворецът сподели снимката на 21 април миналата година, като каза, че е направена от принцесата на Уелс в Балморал

След 5 години затвор за групово изнасилване: Освободиха бивш K-pop изпълнител

След 5 години затвор за групово изнасилване: Освободиха бивш K-pop изпълнител

Свят Преди 26 минути

Бившият певец беше осъден за две изнасилвания през 2016 г., както и за това, че се е снимал да прави секс с жени без тяхно знание

Снимката е илюстративна

Зловещо присъствие и свръхестествена аура: Горите, обитавани от духове

Любопитно Преди 40 минути

Когато се впуснете в дебрите на гората, какво чувствате?

Панайот Панайотов в образа на Ал Бано с първа победа в „Като две капки вода“

Панайот Панайотов в образа на Ал Бано с първа победа в „Като две капки вода“

Любопитно Преди 57 минути

Шоуто стартира с грандиозна новина за предстоящия финал на сезона

<p>След 12 години дело: Условна присъда за депутат от ДПС</p>

След 12 години дело: Условна присъда за депутата от ДПС Димитър Аврамов

България Преди 1 час

Признатият за негов помагач Методи Петков получи ефективно наказание

Гери от “Един за друг”: Всичките ми роднини са в Украйна. Много е тежко

Гери от “Един за друг”: Всичките ми роднини са в Украйна. Много е тежко

Любопитно Преди 1 час

Украинката Гергана и брокерът Светозар са предната отпаднала двойка от “Един за друг”, която гостува в подкаста на предаването “Един без друг”

Над 100 представители на голям телекомуникационен оператор се включиха във второто издание на вътрешния гейминг турнир Gaming Thursday

Над 100 представители на голям телекомуникационен оператор се включиха във второто издание на вътрешния гейминг турнир Gaming Thursday

Любопитно Преди 1 час

Вътрешният корпоративен турнир по електронни спортове на А1 е част от инициативите в компанията за изграждане на позитивна работна среда

Независимо от международния натиск: Нетаняху се зарече да щурмува Рафах

Независимо от международния натиск: Нетаняху се зарече да щурмува Рафах

Свят Преди 1 час

Израелският министър-председател демонстрира твърда решимост да действа самостоятелно на фона на призиви на ключови партньори като САЩ и Германия да не го прави

Най-големият купувач на петрол от Русия нанесе удар на Путин

Най-големият купувач на петрол от Русия нанесе удар на Путин

Свят Преди 1 час

Индия се е превърнала в основен купувач на руски петрол, като доставките за страната са се увеличили до около 40%

АЕЦ "Запорожие" в град Енергодар, Украйна

На ръба на колапса: Какво се случва в АЕЦ "Запорожие"

Свят Преди 1 час

Системите за сигурност на АЕЦ "Запорожие" са деградирали до такава степен, че тя може да бъде опасна

<p>Провалът и възходът&nbsp;на Путин от агент на КГБ до върха на Кремъл</p>

Путин: Как агент на КГБ от Ленинград стигна до върха на Кремъл

Свят Преди 1 час

През 1996 г. той се премества в Москва и започва работа в Кремъл

Снимката е илюстративна

Кой лежи в гробницата с шест коня, потънала в лед: Принцесата от Сибир

Любопитно Преди 2 часа

Тялото на жената е било внимателно балсамирано с торф

Снимката е илюстративна

Двама души загинаха при падане на лавина в Камчатка

Свят Преди 2 часа

Те са били част от по-голяма туристическа група

Инфлацията в ЕС падна под 3% за първи път от близо 3 години

Инфлацията в ЕС падна под 3% за първи път от близо 3 години

Свят Преди 2 часа

Индексът на потребителските цени в ЕС е стигнал 2,8% през февруари спрямо 3,1% през януари

Менструалният грип: Знаете ли какво представлява?

Менструалният грип: Знаете ли какво представлява?

Любопитно Преди 3 часа

"Менструален грип" е разговорен термин, използван за обозначаване на симптоми, които обикновено се появяват преди и по време на менструация