Още по темата

Обявиха бедствено положение в община Харманли заради възникването на нов пожар.

Огънят засегна голяма горска площ и откъсна от света няколко села край града. Пламъците са избухнали едновременно на три места. Предполага се, че огънят е запален умишлено.

Ниските температури през нощта успяха да тушират пламъците. Няма пряко застрашени или бедстващи хора. В потушаването на огъня са се включили над 30 военнослужещи.

Междувременно продължава работата по случая с подпалените тютюневи складове в Пловдив. В понеделник беше повдигнато обвинение на бездомник, който живеел в стая в една от опожарените сгради. Любомир Данчев отрича обвинението, но прокуратурата разполага със запис, на който се вижда как той влиза в склада, а след това оттам започва да излиза дим.

Днес главният прокурор Сотир Цацаров заяви, че "версията клошар" по никакъв начин нито елиминира, нито изключва всички други версии по отношение на палежа на тютюневия град.

И още новини от днес:

Българинът Христо Йоницов влезе в рекордите на Гинес с най-голямата непубликувана кръстословица в света. Тя се състои от 93 769 термина, което е близо 80 хил. термина повече от предишния рекорд.

Йоницов разказа, че кръстословицата се простира точно върху 1001 листа и е с дължина 300 метра. Мъжът се захваща с грандиозния проект през 1997 г. и го приключва през лятото на 2011 г. 

Тези и още истории ви разказваме в днешния обзор в "Новините в 90 секунди".

Вижте още:

За тероризма, корупцията и изборите ще се учи в училище

Анита Мейзер проговори, съдът я остави в ареста

Алис Купър е кандидат за президент на САЩ