Още по темата

От „Икономедиа”, собственикът на „Капитал” и „Дневник”, днес обявиха, че е готви атака срещу тях от държавата.

Цитирайки свои източници от издателството посочват, че Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество се готви да запорира негови активи.

Дянков отказва да говори пред медии заради майка си

Обвиниха Прокопиев за продажбата на ЕВН, той: Коледна честитка от Пеевски и Борисов

Двама бивши министри отиват на съд заради продажбата на държавния дял в "ЕВН"

Според информацията натискът за това идвал лично от главния прокурор Сотир Цацаров.

Решението за запора щяло да бъде взето по линия на делото срещу Иво Прокопиев, мажоритарния собственик на „Икономедиа”, за сделката за приватизация на държавния дял в ЕВН през 2011 г.

„Като издатели не можем да гарантираме, че щетите от действията на комисията, които вярваме, че един ден съдът ще постанови като незаконни, ще могат да бъдат компенсирани”, посочват от „Икономедиа” и добавят, че извършените досега проверки на дружеството не са показали нарушения.

Главният прокурор на България Сотир Цацаров отказа да коментира тези твърдения.

„Не коментирам изявления на обвиняеми лица, както и публикации в принадлежащи им медии”, посочи той пред „24 часа”.

От КОНПИ заявиха, че информацията за извършвана проверка и резултатите от нея може да стане публична, едва след внесено в съда мотивирано искане за налагане на обезпечителни мерки и определение от съда, с което искането е допуснато и че следват единствено разпоредбите на закона при вземането на всички свои решения.

Иво Прокопиев е обвиняем, заедно с бившите министри на финансите и на икономиката, Симеон Дянков и Трайчо Трайков, за това, че през 2011 г. са приватизирали миноритарния дял в ЕВН при неизгодни за държавата условия в полза на бизнесмена.

Неотдавна делото бе върнато на прокуратурата за доразследване - вижте във видеото.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК