11

П овдигнаха обвинение за грабеж на арестувания за обир на бензиностанция Георги, който е син на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов, предаде БГНЕС, позовавайки се на Софийска районна прокуратура.

Непълнолетният Георги е с мярка за неотклонение "надзор на инспектор от Детска педагогическа стая". Той е на 17 години и не е осъждан досега.

Оказва се, че освен за нападението срещу ОМВ, Георги Иванов е заподозрян за още два грабежа от столични бензиностанции, съобщава вестник 'Труд".

Имало вече сигурни доказателства, че той е маскираният нападател, който на 4 март т.г. нахлу с пистолет в "Лукойл" на същия булевард "Г. М. Димитров", близо до "Симеоновско шосе". Тогава бяха задигнати около 200 лв.

Третият грабеж, за който проверяват депутатския син, е от края на януари в кв. "Сухата река". В този случай обаче нападателите са били двама и се смята, че Иванов е действал с неизвестен досега съучастник. Във всеки от случаите полицията разполага със записи от охранителни камери, анализите на кадрите от тях продължават.

По-рано днес излезе информация, че 17-годишният син на Лъчезар Иванов е бил арестуван още в четвъртък - ден след грабежа на столична бензиностанция, информира Дарик Нюз.

Депутатът Лъчезар Иванов е разведен и родителските права върху тийнейджърът са присъдени на бившата му съпруга Диана Долапчиева.

Въоръженият грабеж на бензиностанция в София бе извършен вечерта на 9 април. Нападателите са били двама, били са маскирани и са заплашили служителите на голямата бензиностанция.

Според първоначалната информация откраднатата сума е била малка.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@