Още по темата

Адриан Златков е бил отвлечен с цел плащане на откуп и е върнат в добро здраве на родителите си.

Това заяви баща му Антон Златков в интервю за NOVA. Той посочи, че сам е водел преговорите. Комуникацията се е водела само с СМС-и. Синът му е бил оставен в Искърското дефиле в посока Самоков след плащането на откупа. Оттам са го качили случайно минаващи хора, които са го закарали до бензиностанция в Горубляне.

МВР спира да говори за отвлечения Адриан

Възможно е Адриан да е похитен заради дългове, отвлечен е с крадена кола

Журналист: Седмици ще се преговаря за живота на Адриан

Бащата на Адриан отказа да уточни платената сума, заяви само, че е била доста сериозна. Той твърди, че похитителите са се отнасяли добре към сина му.

Вестник "24 часа" твърди, че

за свободата на момчето са платени малко над 1 млн. лв.

Похитителите настоявали за 3 млн. лв., но бащата обяснил, че не разполага с такива средства. В крайна сметка се разбрали за малко над 1 млн. лв., които бащата предал в събота вечерта. 24 часа по-късно Адриан е освободен. Той е бил с маска на главата, не е видял откъде идва, нито с каква кола е бил транспортиран. Младият мъж не е видял и хората, които са го отвлекли.

25-годишният Златков беше отвлечен на 30 август, като колата му беше открита празна, в близост до семейната къща в с. Герман. Баща му е собственик на голяма софийска автокъща.

„Нямаме никаква идея кой ни причини това. Вярваме, че извършителите ще бъдат заловени”, заяви Антон Златков тази сутрин. Той допълни, че синът му ще има нужда от време, за да се възстанови психически и физически след преживяното.

„В добро здраве е, няма някакви проблеми, но все пак това е много шокиращо за всички нас и най-вече за него”, каза бизнесменът.

Според различни непотвърдени информации в общественото пространство исканата за Адриан сума е възможно да е достигала 3 милиона лева.

До този момент имаше спекулации, че отвличането е възможно да е било отмъщение, свързано с бизнеса на баща му. Антон Златков категорично отрече такъв сценарий и подчерта, че бизнесът му е напълно легален и на светло.

„Развръзката е щастлива и аз много се радвам. Вече можем да бъдем неспокойни. Доказа се, че е отвличане за откуп, тоест бизнес, който следва да ни тревожи, тъй като или се възражда, или е стара или нова група”. Така коментира отвличането и освобождаването на Адриан Златков бизнесменът Киро Киров, който преди години беше отвлече за откуп от групировката на „Наглите”.

„Твърде възможно е - осъдени бяха 4-5 човека, а групата е била много по-голяма”, коментира Киров. „Дали ще бъдат хванати, това е най-сложният въпрос”, заяви бизнесменът.

Той добави, че близките на Златков поискали среща с него, но след 40 минути я отменили.

„Получих обаждане от близките миналата неделя, те поискаха среща с мен. След 40 минути обаче я отмениха”, заяви Киров. 

„Това момче дано се възстанови, то е младо, но това ще му остави белег за цял живот”, смята Киров.