Още по темата

Със заповед на директора на Столична регионална здравна инспекция от утре, 27 януари, на територията на област София-град се обявява грипна епидемия, съобщиха от здравното министерство.

Здравната инспекция е предписала на Регионалното управление по образованието София-град да се преустановят учебните занятия от 29 януари, понеделник, до края на учебната седмица - 2 февруари.

Грипът е вече у нас, какви са симптомите

Ограничават се провеждането на профилактичните и планови действия в лечебните заведения, детските и женските консултации, ваксинациите и свижданията в болниците.

Най-вероятно другата седмица грипът ще достигне до пика си,

вероятно той още не е стигнат. След това ще започне бърз спад”, коментира за NOVA главният здравен държавен инспектор д-р Ангел Кунчев.

Първите часове при грип - какво да правим. Вирусите атакуват в топлото

Пациенти чакат на 4 градуса, ходят до тоалетна в двора

Заради грипна епидемия, от понеделник до сряда, 31 януари, включително, няма да учат и учениците от общините Хасково, Любимец, Симеоновград, Харманли и Стамболово.

Досега бяха преустановени учебните занятия в над 400 училища в областите Перник, Габрово, Стара Загора, Бургас, Ямбол, София-област.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК