1

Д -р Георги Деянов е новият директор на Центъра "Фонд за лечение на деца", съобщава правителствената пресслужба.

След предварителни разговори, че желае да напусне поста по лични причини, министърът на здравеопазването Кирил Ананиев освободи по взаимно съгласие д-р Мариета Райкова от длъжността директор на Центъра "Фонд за лечение на деца" (ЦФЛД), смятано от 20 август 2018 г., се твърди в съобщението. 

За да не се допусне забавяне в работата на администрацията и за да се осигури приемственост в ръководството на Фонда, министърът е назначил на длъжността директор на ЦФЛД д-р Георги Деянов, смятано от 20 август 2018 г.

До май 2017 г. д-р Деянов е работил като главен експерт в Центъра "Фонд за лечение на деца".

Фондът продължава своята дейност и организация на работа, като следващото заседание на Обществения съвет е насрочено за 15 август 2018 г., завършват от правителствената пресслужба. 

В рамките на по-малко от 2 години Фондът се оглавява от трима директори.

Д-р Райкова пое Фонда за лечение на деца в чужбина от месец септември 2017 г., след като смени д-р Тинка Троева. Троева пък бе уволнена със заповед от 11 септември същата година, тъй като системно е нарушавала Правилника за дейността и организацията на работата на Фонда, на реда за издаване на формуляр S2, регулярно заобикаляне на ясно разписани процедури, сред които и притеснителната практика да се изискват становища от медицински специалисти, които не фигурират в списъка на утвърдените от министъра външни експерти към ЦФЛД.

Преди Троева фондът се оглавяваше от проф. Владимир Пилософ, който подаде оставка на 24 февруари 2017 г.

Проверка на инспектори (за периода от септември 2015 г. до октомври 2016 г.) разкри тогава редица нарушения, голяма част от които извършени по време на управлението на Пилософ, за което от Министерството на здравеопазването казаха, че той е понесъл административната си отговорност.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@