Международната федерация по гимнастика (ФИГ) ще отпусне 7 хил. евро за възстановяването на Цветелина Стоянова. Новината съобщиха от Българската федерация по художествена гимнастика (БФХГ)

Сумата ще помогне за финансирането на възстановяването на гимнастичката от ансамбъла ни, която пострада след падане от 6-ия етаж на 14 юни и след това претърпя множество операции и прекара около три месеца в болница.

Цвети Стоянова и момичетата от ансамбъла в снимки

Цвети Стоянова още не е у дома, много е отслабнала

Изписаха Цвети Стоянова от „Пирогов“

Цвети Стоянова: Един ден ще се усмихна истински, обещавам

На 14 юни 22-годишната Цвети Стоянова беше приета по спешност в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов” в съзнание, но в много тежко състояние след падане от 6-ия етаж.

В противошокова зала дежурният екип констатира, че пациентката е с т. нар. „политравма”. Един от най-добрите екипи я оперира по спешност, заради разкъсване на далака, което причини голям кръвоизлив. След като кръвоизливът бе овладян, момичето бе настанено в Централна реанимация на УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов”.

На 2 август тя беше изписана от реанимацията.  По време на престоя ѝ там лекарите са я лекували по най-съвременните стандарти на медицината.

Извършена ѝ е операция на гръбнака – голяма по обем интервенция на тежкото счупване на гръбнака с притискане на нервните структури. Операцията е била успешна. В края на август екипът на проф. Габровски постави диск и стабилизация в областта на шията ѝ. Златното момиче беше изписана от „Пирогов“ на 6 септември.

Пазят Цвети Стоянова от вълненията около гимнастиката

Цвети Стоянова в критично състояние

Цвети Стоянова: Усещам, че с края идва ново начало