Още по темата

Значително подобрено е състоянието на гимнастичката Цветелина Стоянова. За нея се грижат в Неврохирургията на спешната университетска болница "Пирогов", след като преди около две седмици тя бе преместена от реанимацията.

Макар и с усилия тя се изправя, опитва се да стъпва, говори, радват се близките й и лекуващият я екип, предаде "24 часа".  

21-годишното момиче прекара повече от месец в централната реанимация на болницата, където състоянието й беше стабилизирано след тежки съчетани травми след падане от шестия етаж на блока, в който живее с баба си в столичния квартал "Надежда" на 14 юни. Веднага след инцидента се наложи да бъде оперирана и далакът й да бъде изваден заради тежък кръвоизлив. Лекарите работеха под ръководството на дежурния шеф екип д-р Илиев от Първа хирургична клиника. В началото състоянието на шампионката беше изключително тежко. Толкова нестабилно, че лекарите не се ангажираха с прогнози, въпреки че за Цвети се грижеха най-добрите спешни лекари – реаниматори, хирурзи, невролози, национални и републикански консултанти на България.

Бабата на Цвети: Силни сме, ще преодолеем и това!

Цвети Стоянова казала на баба си само "Аз паднах"

Цвети Стоянова: Усещам, че с края идва ново начало

Златните момичета убеждавали Цвети да не се отказва

Имаше опасения, че тежките травми може да доведат до парализи. Наложи се операция на гръбнака.

Екипът на проф. Николай Габровски – национален  консултант по неврохирургия и шеф на Клиниката по неврохирургия, извърши голямата по обем хирургическа интервенция. Операцията беше много успешна и от този момент се увеличи надеждата за възстановяване на момичето.  

В началото на август Цветелина беше преместена в Клиниката по неврохирургия, където продължава лечението и рехабилитацията й. Засега състоянието й е значително подобрено, но терапията ще продължи още дълго, тъй като възстановяването изисква системни усилия за дълъг период от време. Освен чисто медицинските грижи, те предполагат и силен организъм и воля за живот.