Още по темата

Искам да предупредя Йовчев и Писанчев да престанат да подслушват телефони, защото после няма да могат да се оправят.

Това каза пред журналисти в Пловдив лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Според него в момента масово се подслушват телефони, което, по думите му, е много тежко престъпление в цял свят.

Той препоръча на прокуратурата да разпита Лютви Местан за твърденията му, че ще излязат още записи с гласа му, и попита кой от ДАНС докладва на Местан.

"И Местан каза - ще излязат и други записи. Той откъде знае? Цветанов, когато се произнесе за Бисеров, за когото вие замлъкнахте, медиите, за двама депутати, напуснали ГЕРБ, всеки ден питате, а за Бисеров, заместник-председателя на ДПС, 20 години дясна ръка на Доган, човекът, който най-рязко ме е атакувал с анкетни комисии, все едно забравихте за него, за висша степен на корупцията става дума. Шефът му дали не е знаел?!", запита лидерът на ГЕРБ.

Обвиненият за пране на пари и непопълнена имуществена декларация бивш зам.-председател на ДПС и на парламента Христо Бисеров отново не се яви по делото срещу нападателя на Доган – Октай Енимехмедов. Оказа се, че Бисеров е бил нередовно призован, тъй като не бил намерен на нито един от адресите си. Днес съдът обяви за общодържавно издирване Бисеров, но само за да установи адреса му, за да го призове по делото за нападението над Ахмед Доган.

"Медиите сте табу и довечера никой няма да го пусне това, искам да се обзаложа с вас. Защото сте под тотален контрол. А Местан знае, че ще излязат мои записи… Да го приберат в прокуратурата и да го питат откъде знае. Кой от ДАНС отива и му докладва?", заяви още Борисов.

"И знаете ли как ще стане? Ще запишат на акаунт на някоя флашка пак някакъв разговор, защото аз говоря с всички, включително може да пуснат и подставено лице да се обади и след това точно този запис ще изтече в медиите. Това ще направят. Дали сега, или ще чакат април месец за пред изборите, но ще го направят. И Местан, понеже му е голяма устата, побърза да каже. Приятен контрол", пожела Борисов на медиите.

Колкото повече се целуват ДПС и БСП, толкова по-добре за ГЕРБ, каза още Борисов.

Лидерът на ГЕРБ коментира и бюджета за 2014 година.

С този бюджет може да се очаква харчене на пари, задълбочаване на кризата и фалит на държавата, заяви Борисов.

По думите му неслучайно населението на България е толкова разделено, колкото никога досега, "защото едните са деструктивни - да изхарчим парите и след нас и потоп, а другите - строим".

Според Борисов през март положението ще е отчайващо, защото тогава парите в държавата ще свършат. Той припомни, че още от януари започват преводите към НОИ и други институции, и до март  средствата в хазната се изчерпват.

Комунистите имат един много лош навик - да приписват това, което правят, на други. Така лидерът на ГЕРБ коментира изказванията на управляващите за протестиращите студенти.

Според него това е истинска диктатура, полицейщина и натиск върху хората. Хората имат право да протестират, допълни Борисов.

Лидерът на ГЕРБ каза, че е заплашен от лидерите на БСП и на ДПС от трибуната в парламента, че ще бъде свален по другия начин.

Бойко Борисов откри в Пловдив новият филиал на ЦДГ "Котаракът в чизми". За изграждането му и за строителството на още няколко детски ясли правителството на ГЕРБ отпусна около четири милиона лева.