Още по темата

Дъждове и силен вятър предизвикаха сериозни проблеми за туристите в северната част на Гърция, а на отделни места доведоха до наводнения.

Местните власти съобщиха за поройни валежи край Паралия, Неа Врасна, Парга, Ханиоти, Певкохори, Торони и др. В няколко курорта се стигна до евакуация на туристи.

Ще дойдат ли гръцките порои и у нас

Наводненията в Гърция взеха 4 жертви

Част от пътищата в Халкидики бяха залети от придошлите води или затрупани от свлачища.

Температурите на въздуха на отделни места паднаха до 15 градуса по Целзий.

Местната власт в Каламици поиска да бъде обявено извънредно положение. Пострадали са и много частни домове и хотели. Не се съобщава за жертви или ранени. Хората бяха призовани да пътуват само в краен случай.

За последните 18 часа на Ситония са се изсипали 181 л на кв./м, на остров Лимнос - 154 л на кв./м, има отчетени валежи над 100 л на кв./м. и на други места.

В много райони продължава да вали, а облачно време и северен вятър се очакват и утре и са възможни нови поройни дъждове.

Причината за бедствието е циклонът Медуза, чийто център е точно над Гърция. Утре той бавно ще се придвижва на североизток към Черно море и ще засегне и България, но влиянието му ще е много по-слабо и ще превали само в югоизточните райони.

Затова за тази нощ и утре до обяд в сила е жълт код за областите Бургас, Ямбол, Кърджали и Хасково, където могат да паднат до 30 л на кв./м.

 

I'm not drinking 'sex on the beach' 🍹 but I'm watching 'rain on the beach' 🌊 ☔️😬

A post shared by Dağhan Pişkin (@daghanypiskin) on