Още по темата

„В БСП не наказваме за различно за различно мнение за изразена лична позиция, каквато и да е тя. За подобно нещо няма как Жаблянов да получи наказание, тъй като това означава да нарушим всички принципи, върху които се гради БСП, а основният от тях е вътрешнопартийната демокрация”.

Така коментира в студиото на „Здравей, България” по NOVA депутатът от левицата Александър Симов казуса със зам.-председателят на Народното събрание и негов съпартиец Валери Жаблянов.

Жаблянов призна: Има разделение в БСП и недоволство срещу Нинова

Жаблянов: Борисов не прави разлика между държава и фирма!

Неговата оставка като зам.-председател на парламента вчера беше поискана от ГЕРБ заради думите, че „Народния съд“ е бил „необходимо и неизбежно правосъдие“. Днес започва събиране на подписи, за да бъде внесен въпросът за оставката за гласуване.

„Трябва да бъдем реалисти, ГЕРБ имат всички възможности да махнат Валери Жаблянов и най-вероятно точно това ще се случи”, добави Александър Симов. „Моята позиция, която ще защитя, е че не трябва да предлагаме никого на негово място”.

„Народният съд има едно определение и то е престъпление”, коментира от своя страна депутатът от гражданската листа на ГЕРБ Спас Гърневски.

„Цели 10 месеца темата пред управляващото мнозинство е развитието на България. Цели 10 месеца БСП е започнала с фалшиви новини, с измислени теми. Какви ли не теми минаха през тези 10 месеца с една единствена тема - да дестабилизират страната, да попречат на европейското председателство”, смята Гърневски. 

Той посочи, че при най-малкото съмнение, не се чакат доказателства, а хората в ГЕРБ се отстраняват.

Гърневски цитира доц. д-р Даниел Вачков, директор на Института за исторически изследвания в БАН, че „в България никога не е имало фашизъм”. Гърневски поиска БСП да се извини за комунизма.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини последвайте страницата ни в Instagram.