480

П одкрепяме гражданските патрули, но в парламентите до момента това не е срещало разбиране.

Това заяви лидерът на "Атака" Волен Сидеров в предаването "Седмицата" по Дарик радио.

По думите му тези отряди не трябва да се създават за противопоставяне, а за опазване на обществения ред.

Идеята на гражданските патрули, предложени от националистически партии, е да се наблюдават ключови места, където биха могли да възникнат проблеми. Организаторите на идеята увериха, че те ще имат само наблюдателски функции, че няма да действат на расистка основа и биха се намесили, ако видят несправедливост срещу чужденец на улицата.

"В момента няма законов норматив за такива формирования, но е необходимо. В центъра на София по принуда има нужда, защото там е отворен бежански лагер", заяви Сидеров.

"Атака" донякъде подкрепя декларацията, приета на Консултативния съвет за национална сигурност.

"Добре е, че влезе текст за прозрачност на сметките на политиците и други текстове, които не бяха предвидени, но не съм доволен, че съветът не включи по-категорично решение за нахлуването на емигрантите", заяви Сидеров.

Бежанците продължават да нахлуват безконтролно, допълни лидерът на "Атака".

По повод готвената делегация за Сирия, лидерът на "Атака" заяви, че са пратили до сирийското посолство питане за посещение, което е било одобрено, а постепенно това е прераснало и в идея за парламентарна група, която да отиде до там.

"Виждам, че има колебание сред колегите от други парламентарни групи, но ние нямаме такова колебание за това пътуване. Представители на нашата група ще има, но за мен - не знам, защото имам пътуване", заяви Сидеров.

"Ние твърдим, че Сирия има законно правителство, срещу което се правят опити да бъде свалено", допълни той.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@