1

През уикенда стана ясно, че главният сценарист напуска "Шоуто на Слави". "Причината е желанието ми да върша нещо ново, нещо различно в живота си. 12 години бях до Слави, бяхме близки, споделяли сме включително и любовни драми, и драми с приятели", казва Росен Петров пред в. "Стандарт".

- Г-н Петров, до развод до дупка ли стигнаха отношенията ви със Слави Трифонов. Освен "Седем осми" напускате ли и останалите сдружения, в които имате съдружие?

- Да, имам такова желание, но както знаете, чисто юридическата процедура по оттeглянето на съдружник трае известно време. Смятам обаче да напусна всички места, където със Слави заедно имаме финансово участие.

- Доколко са верни слуховете, че основната причина за раздялата ви са не творчески, а финансови разногласия?

- Не сме имали финансови спорове, защото всеки, който е работил със Слави, знае, че с него не може да има финансов спор. Той взема решение, твой е изборът дали да се съгласиш, или не с него.

- Ако не се съгласите, това също е вид спор.

- Не е това в основата на раздялата ни. Причината е желанието ми да върша нещо ново, нещо различно в живота си. 12 години бях до Слави, бяхме близки, споделяли сме включително и любовни драми, и драми с приятели. Аз познавам може би по-добре от всеки друг характера му. А той може да бъде определен с една народна метафора - "Сам юнак на коня".

Или следваш юнака, или просто не ти е мястото тук. Много хора се отделиха от Слави, защото не можеха да понесат този авторитаризъм

Аз лично успях, вероятно защото имам военно образование и съм свикнал, че щом си лейтенант, слушаш заповедите на майора и се подчиняваш. Но ми е време да променя нещата за себе си в чисто житейски план.

Аз съм на 38 години и имам нужда от някаква промяна, от нещо различно, което да направя за себе си.

- Как гледате на версията, че тв кариерата на Слави тръгна надолу?

- Чух слухове, че "ето, корабът потъва, мишките се разбягаха и Росен си тръгна". Това не е вярно, корабът има за още две години договор с Би Ти Ви при много добри условия. Има достатъчно храна и хора в трюма, така че в никакъв случай не е запотъвал.

- Говореше се също, че сте отстранен заради ниския рейтинг на "Пей с мен".

- Когато се водеха преговорите за "Пей с мен", аз лежах в болница с потрошен крак. Счупих го в един мач на медиите, тогава много се писа за него, още съм с два пирона в крака. И точно в периода на подготовката на "Пей с мен" нямах никакво участие както в сценария, така и в подписването на договора, така че не би трябвало да нося каквато и да е персонална отговорност за провала на рейтинга. А и Слави не е човек, който да тръгне да търси отговорности по подобен начин - с гонене на хора.

- Ще си тръгне ли с вас някой друг от екипа?

- Не, аз не смятам да разбивам екипа или да карам някого да напуска. Сценарният екип е достатъчно добър да прави предаването сам. Далеч съм от мисълта да надценявам онова, което съм свършил за шоуто.Когато например работех над "Сървайвър", предаването си вървеше и сценаристите си пишеха без мене.

Не вярвам някой да ме обвини в предателство, след като толкова години съм вял знамето, докато други само са носили патроните. Още повече, че за много от сценаристите съм бил учител - вземал съм ги от конкурса и едва ли не съм ги учил на всичко.

Други, като Тошко Йорданов и Николай Русакиев, пък въведоха мен в тази хава. Затова не очаквам да бъда "демонизиран" като предател, въпреки че забелязвам - винаги когато някой е напускал шоуто, е бил подлаган на вътрешна "демонизация"

Продължавам обаче да се чудя над тази, да я наречем "робовладелска" нагласа в мисленето по отношение на творците в различните предавания. "Еди-кой си отива при еди-кой си", "Този предаде онзи" - винаги се мисли в такива фрази. А защо да го е предал. Ако друг продуцент ти предложи по-добри условия, защо да не можеш да смениш отбора?

Защо Кристиано Роналдо може да отиде в друг клуб, където му предлагат повече пари, а един сценарист трябва да бъде крепостен на определен продуцент. Тук не говоря за себе си, а за цялостната нагласа към творците в тези шоута. Нали продуцентите правят същото по отношение на телевизиите - отиват там, където им се предлагат по-добри условия, включително и финансови?

- На вас кои отбори ви предлагат по-добри условия?

- Аз напускам "Седем осми" все пак в качеството си на съдружник, не на сценарист. Още преди това обаче съм имал предложения както от Би Ти Ви, така и от обратната телевизия.

- "Нова" ли?

- Да, лично от госпожа Силва Зурлева и Павел Станчев. Но при тях бе просто неофициален разговор, докато в Би Ти Ви бе официална оферта, по която текоха преговори известно време, идеята бе аз да съм водещ. В този период шоуто силно се бе обезкървило откъм хора, Слави реши, че не е целесъобразно да правим такова предаване, и аз приех решението му.

Освен това имах предложение и от ТВ2, но отказах да го обсъждаме от лоялност към шоуто. Имал съм и предложения за влизане в политиката, това не са слухове, но пък Слави е имал десет пъти по толкова.

При всички положения мога да кажа, че точно сега за мен моментът е емоционален, а аз избягвам да вземам решения в емоционални моменти. Затова няма да казвам "хоп" и да скачам никъде.

Нямам проблем във финансово отношение, тъй като имам няколко инвестиции в строителство и недвижими имоти, както и на фондовата борса. Имам и участие в търговия с облекла, което на медиите се видя най-интересно, вероятно защото е най-жълто, но те в никакъв случай не са нещото, с което човек да се издържа.

Предполагам, че след известно време пак ще се занимавам с телевизия, но в никакъв случай няма да избия в реваншистка насока срещу Слави. Човек трябва да е велик с това, което прави, а не с това, от което се отрича. Много хора станаха велики само с това, че се отрекоха от Слави. Въпреки че са яли от хляба му.

Аз съм човек, който не само е ял хляба му, но е имал и привилегията известно време да го меси заедно със Слави, затова няма да тръгна срещу него.

- Вие стоите до голяма степен зад публичния образ на Слави, например зад "Меги, върни се", което той произнесе на един свой концерт...

- Чувал съм за себе си определяния като за "сивия кардинал" на Слави например, но по лични и любовни въпроси не съм му се месил.

Иначе е вярно, че аз пишех неговите изявления за пред медиите по всякакви въпроси, които не засягат предаването, но това е работата на всеки добър пиар.

Когато става дума за публичния образ обаче, искам да използвам един нелицеприятен пример - ако един човек е л...о, какъвто и пиар да му направиш, то просто става едно по-известно л...о. Ако човекът е свестен, той ще има и свестен публичен образ, което се получи в случая със Слави. В личен план той не е толкова различен от лицето, което публиката вижда.

Самият аз дълго време бях възприеман като един неуправляем ракетен снаряд, който върви след Слави и търси кого да отстреля. В действителност съм човек, който по-скоро сближава, примирява позициите.

В нашия тандем по-често аз бях доброто ченге. Време е хората да го научат.

Коментари 1
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

1 коментар
 
Сержант обяснява на новобранците: - Ако камък бъде хвърлен нагоре, то той ще падне на земята. Това се дължи на земното притегляне. Новобранец: - А…
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Любимката на шеф Ангелов си тръгна от Hell's Kitchen

Любимката на шеф Ангелов си тръгна от Hell's Kitchen

Любопитно Преди 6 часа

Брокерката Симона напусна надпреварата на крачка от черните куртки

Българчетата са първи в Европа по алкохол, цигари и канабис

Българчетата са първи в Европа по алкохол, цигари и канабис

България Преди 8 часа

Това сочи доклад на ООН за здравословното поведение на децата в училищна възраст

Две комисии подкрепиха законопроекта за рекламата на хазарта, браншът с остра реакция

Две комисии подкрепиха законопроекта за рекламата на хазарта, браншът с остра реакция

България Преди 9 часа

Според Асоциацията на българските радио и телевизионни оператори ограничаването на рекламата ще доведе до ръст на залози в нелегални сайтове и обекти

Полша предупреди Русия, че ще загуби войната с НАТО

Полша предупреди Русия, че ще загуби войната с НАТО

Свят Преди 10 часа

Шикорски: Единствената надежда на Путин е нашата липса на решителност

Румен Радев настоя за ясна стратегия за българската енергетика

Румен Радев настоя за ясна стратегия за българската енергетика

България Преди 10 часа

Радев: Политиката и законодателството следва да се правят със загриженост и отговорност към България

Починa театралният режисьор Александър Илиев

Починa театралният режисьор Александър Илиев

България Преди 10 часа

Режисьорският му дебют е с „Адвокатът Пиер Патлен” във Видинския театър през 1986 г.

ММС не дава „Септември“ и „Юнак“ на Столична община

ММС не дава „Септември“ и „Юнак“ на Столична община

България Преди 11 часа

Министерство на младежта и спорта не е било уведомено

Електроразпределителна мрежа

Само в Унгария са плащали по-ниски цените на ток от нас за второто полугодие на 2023 година

България Преди 11 часа

Битовите сметки за електричество и газ в ЕС са намалели в сравнение с периода през 2022 г.

Бременна ли е отново Кайли Дженър?

Бременна ли е отново Кайли Дженър?

Любопитно Преди 12 часа

Спекулациите започнаха да набират скорост заради нейна снимка

Съд отмени присъдата на Харви Уайнстийн

Съд отмени присъдата на Харви Уайнстийн

Свят Преди 12 часа

В решението си съдиите се позовават на грешки в начина, по който е бил проведен процесът

о

Пеещите фонтани в Пловдив отново работят (ВИДЕО)

България Преди 12 часа

Музикално-светлинното шоу продължава 30 минути

Новите AI телевизори са тук, готови за спортното лято

Новите AI телевизори са тук, готови за спортното лято

Любопитно Преди 12 часа

Изкуственият интелект ще направи картината още по-красива и реалистична

НС одобри 250 млн. лева ежегодно за „Мини Марица Изток“

НС одобри 250 млн. лева ежегодно за „Мини Марица Изток“

България Преди 12 часа

В мотивите е посочено драстичното намаление на електропроизводството от въглищни мощности