Още по темата

Националният музей на науката и иновациите на Япония в Токио има своя интерпретация на къмпингуването под звездите. Музеят предлага на любителите на науката да нощуват под целия свят, съобщава онлайн изданието CNET.

Това е възможно благодарение на огромния интерактивен глобус, с който разполага музеят. Той е с диаметър 6 метра и е съставен от 10 362 OLED панела. Глобусът е разработен от германския дизайнер Инго Гюнтер и не просто изглежда красиво.

Астрономи опитват да спасят важен сателит от сблъсък

Той се казва Geo-Cosmos и освен да показва хубава гледка на континентите и океаните, изобразява в реално време различна информация. Сред нея е разпределение на населението, къде какви езици се говорят и дори данни от световните финансови пазари.

Как изглеждат Земята и Луната, снимани от Марс

Музеят има и партньорство с Google. Благодарение на него Geo-Cosmos може да изобразява световните тенденции в търсенето и най-търсените думи в отделните държави.

Освен това разполага и с 90-дневен сателитен запис на движението на облаците по цялата планета. Това е и най-красивият момент от програмата на глобуса. Той е толкова красив, че през есента на всяка година музеят предлага различни нощи на отворени врати, когато хората могат да нощуват под Geo-Cosmos и да му се наслаждават колкото искат.

"Хъбъл" засне засмуквана от черна дупка галактика

Музеят предлага нощувките всяка есен от 2011 г. насам, като постепенно увеличава функциите на глобуса. Той вече може да показва как изглеждат различните сезони на Земята от Космоса, а също и да прави компютърни модели и прогнози на движението на континентите, консумацията на енергия, часовите зони и още много друга любопитна информация за целия свят.