Още по темата

Nissan възнамерява да прекрати разработването на дизелови двигатели, за да се съсредоточи върху електрификацията на моделната си гама, пише Nikkei Asian Review.

Според ръководството на компанията, търсенето на дизелови автомобили ще се свива на всички пазари, особено като се има предвид, че голяма част от европейските държави планират да ограничат движението на дизелови автомобили в центровете на големите си градове. В Германия този процес вече започна, като тепърва се очаква да набере сила конкретно в тази държава. За взетите решения от Великобритания, Франция, част от скандинавските страни сме писали многократно.

Трябва да отбележим, че към момента Nissan не продава дизелови пътнически автомобили в Япония и САЩ. Такива все още се предлагат в Европа, но в началото на следващото десетилетие и тук този тип задвижване ще отиде в историята. Изключение ще са лекотоварните модели, които ще продължат да се задвижват от дизели, но закупени от други производители.

Партньорът на Nissan в Алианса - Renault – също възнамерява в близко бъдеще да прекрати разработването на дизелови двигатели.

Първият производител, който заяви намерението си да изкара дизела в пенсия, бе Volvo. Икономисаните средства ще бъдат вложени в създаването на хибридни модификации на моделите си.

Това решение на Nissan идва на фона на новината, че Bosch е открила технология, която да спаси дизела, правейки го по-екологичен и по-икономичен. За целта се използва технология за активно терморегулиране, която поддържа оптимална температура в системата за рециркулация на отработените газове.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още любопитно съдържание последвайте страницата ни в Instagram.

Новото Audi Q8 залага на агресията и меката хибридна технология

Електромобилите и хората: любопитни факти

Нелегален софтуер е причина Германия да плаши Daimler с глоба от 3,75 млрд. евро