Две стрелби с жертви и ранени е имало в центъра на град Остин, щата Тексас, съобщава Ройтерс (Reuters)

Полицейските власти докладваха първо за "множество жертви". Потвърдено е, че една жена около 30 години е загинала. Има най-малко четирима ранени, на един е оказана помощ на мястото на престрелката. 

Полицията призовава гражданите да стоят по домовете си и да избягват публични пространства, но към момента обстановката е спокойна.

Не се дава повече информация за извършителите.

Към момента всичко е спокойно и районът е освободен, но няма съобщение за арестувани или заподозрени. 

„Инцидент с активен стрелец в центъра, множество жертви. Стойте далече от центъра“, написа в „Туитър“ Полицейското управление в Остин първоначално. 

В началото на юли трима полицаи от Батън Руж бяха убити, а други трима ранени, по-малко от две седмици, след като чернокож мъж бе убит от полицията в Луизиана, а след това друг чернокож беше застрелян от органите на реда пред очите на приятелката му в Минесота. Двата инцидента доведоха до масови протести в САЩ, при един от които петима полицаи бяха убити, а други седем - ранени в Далас, щата Тексас.

На 8 юли най-малко петима полицаи са убити, а други седем са ранени при стрелба по време на протест срещу полицейското насилие в Далас, щата Тексас. Двама цивилни бяха ранени. По-късно стана ясно, че целта била основно да бъдат убити бели хора и основно бели полицаи.