Необходими продукти:
800 г пилешки гърди (4 бр. по 200 г )
200 г кашкавал
100 мл сос „Терияки“ (със сусам)
8 големи кафяви печурки
4 резена бекон
1 скилидка чесън
1 стрък мащерка
2 с. л. краве масло
2 с. л. олио
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Пилешкото месо се овкусява със сол и черен пипер. В подходящ съд се загряват половината от олиото и маслото. Пускат се скилидката чесън и мащерката, за да ароматизират мазнината. Двете филета се запържват до златисто от всяка страна.
Изваждат се, слага се останалата мазнина и се запържват останалите две филета.
Месото се прехвърля в тавичка. Покрива се с бекона и се поръсва с настъргания кашкавал.
Пече се в загрята на 200 градуса фурна за 10 минути.
Пънчетата на гъбите се махат. Шапките се белят и се намазват със соса „Терияки“.
Пекат се в загрята на 200 градуса фурна, като периодично се мажат със соса.
Пилето се сервира с гъбите.
Още лесни рецепти може да видите тук:
Как да направим вкусни яйца с праз и горчица
Тиквички на фурна - за обяд или лека вечеря (видео)
Интересни и вкусни - как да си направим палачинкови джобчета (видео)
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!